אוכל
צילום׃ דניאל בר און

צלעות טלה, פירה וריבת בצל

צלעות טלה בתנור בקראסט של זרעי כמון, כוכב אניס ולמון גראס על מצע פירה תפו"א וריבת בצל בחומץ פירות אדומים

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 25/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.9 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שידרת צלעות טלה

30 גרם זרעי כמון

2 כוכבי אניס

שורש למון גראס

שמן זית

4 תפוחי אדמה מסוג ראט או דזירה (אדומים)

מיכל שמנת מתוקה

מלח

3 בצלים גדולים

2 כפות חומץ פירות אדומים

כף סוכר

פלפל

אופן ההכנה:

1 מנקים את שידרת הצלעות ומשאירים רק את ה"עין" של הצלע. קולים את זרעי הכמון במחבת חמה.

2 במכתש ועלי שמים את זרעי הכמון, כוכב האניס וחתיכות מהחלק הלבן של הלמון גראס וכותשים היטב. מוסיפים שמן זית ומערבבים הכל ביחד. מורחים על צלעות הטלה ומניחים בצד.

3 קרם תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח עד לריכוך (בערך 20 דקות). מרוקנים את המים ומועכים לפירה. מחזירים את הסיר לאש נמוכה ומוסיפים את השמנת לפי המרקם הרצוי (לפירה חצי מיכל. למרקם קרמי את כל המיכל). מערבבים, ממליחים ומורידים מהאש.

4 במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נהיה חום ומתקתק. מוסיפים חומץ פירות אדומים וסוכר. מטגנים במשך מספר דקות.

5 הצלעות: מחממים היטב מחבת ברזל עבה (עד שיוצא עשן). במקביל מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את הצלעות בשמן זית ממליחים ומפלפלים. מכניסים למחבת ומשחימים את הצלעות מכל הצדדים - בערך 3 דקות מכל צד. מכסים את העצם בנייר כסף (שתישאר לבנה) ומכניסים לתנור ל-4 דקות. מניחים את הצלעות בצד ל-5 דקות ופורסים.

6 הרכבת המנה: בצלחת מרפדים בקרם תפוחי אדמה, מסדרים מעליהם שכבה של בצל מטוגן ואת הצלע מעל. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים