צילום׃ דניאל לילה, תנובה
כתף טלה
מנה עיקרית מיוחדת ועסיסית שלא תצליחו לעמוד בפניה, עם ירקות ורוטב עשיר
גולן ישראלי | תנובה
| פורסם 14/03/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
יחידה של שוק טלה עם עצם (בערך 2 ק"ג)
200 מ"ל שמן זית (לסגירת הבשר)
20 גרם מלח דק (כף שטוחה)
2 יחידות כרשה
3 יחידות גזר
2 יחידות ראש סלרי
3 יחידות בצל לבן
1/2 ליטר יין אדום
50 גרם רסק עגבניות
2 ענפי תימין
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת שמן זית עד שממש מתחיל להוציא אדים, "סוגרים" את נתח הטלה מכל הצדדים ומוציאים הצידה.
2 באותה מחבת ממשיכים וצולים את ירקות השורש לפי סדר הקושי שלהם (בצל, שום, גזר, שורש סלרי, כרשה).
3 מוסיפים תימין, מעט רסק ויין אדום. מתבלים, כולל הסוכר, ומכסים את הסיר.
4 מעבירים לבישול בתנור כ-3 שעות. לאחר כ-3 שעות מוציאים את הבשר לכלי הגשה.
5 מסננים את הנוזל מהירקות, מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה איטית עד קבלת רוטב. מגישים את הבשר עם הרוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!