צלעות טלה על מצע טנזיה
מנה עסיסית ומרהיבה על מצע ט"ו בשבטי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לטנזיה
2 בצלים קצוצים
10 שזיפים יבשים
15 משמשים יבשים
חצי כוס צימוקים בהירים
חצי כוס שקדים פרוסים
חצי כוס צנוברים
חצי כוס אגוזי פקאן
חצי כוס פיסטוק
כף סוכר חום
1/2 כוס יין
מלח ופלפל לפי הטעם
לריזוטו
200 גרם אורז ריזוטו עגול איטלקי
1 בצל
1 גזר
1 בטטה
200 גר פטריות שמפניון קצוצות
100 גר' פטריות פורטובלו קצוצות
צרור עלי ריחן
20 מ"ל שמן זית
1 ענף קטן של תימין
1 ענף של אורגנו
1/2 ליטר ציר ירקות (מבשלים במים גזר , סלרי , בצל , שורש פטרוזיליה כשעה)
מלח ופלפל לפי הטעם
לצלעות הטלה
15 יחידות צלעות טלה טריות ונקיות
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
להכנת הטנזיה :1 מטגנים במעט שמן את הבצל עד שהוא מזהיב.2. מוסיפים בהדרגה את המרכיבים לפי סדר כתיבתם אחד אחרי השני כשכל מרכיב מטוגן כ- 2 דקות.3. מוסיפים את התבלינים.4. לבסוף מוסיפים את היין ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.
להכנת הריזוטו:1 חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והטימין עד שהבצל שקוף .3. מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-2 דקות.4. מוסיפים את האורז למחבת. יוצקים לסיר מצקת מציר הירקות (או מעט מים רותחים) ומספיגים בגרגרים.5. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת, על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי.סה"כ התהליך אורך כ-18 דקות, תוך השגחה צמודה.
להכנת הצלעות:1 ממליחים ומפלפלים את הצלעות .2. במחבת עם תחתית כפולה מחמים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ 2-3 דקות מכל צד.
בצלחת מניחים מעט מן הריזוטו, מעליו את הטנזיה ומעל הכול מניחים 3 צלעות ומגישים. אפשר ליצוק מעט הנוזל של הטנזייה על הצלעות.