אוכל
צילום׃ חגית גורן , מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש

קדרת בקר ושעועית

מוגשת על מצע של גרגירי קוסקוס או לצד אורז לבן

פסקל פרץ-רובין | מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש | פורסם 17/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

רבע כוס שמן

3 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

חצי ק"ג בשר בקר (שריר, כתף, ראש), חתוך לקוביות, שטוף ומסונן

חצי כפית פפריקה חריפה

כפית וחצי כורכום

חצי כפית קינמון טחון, או מקל קינמון קטן

חצי עד שלושת רבעי כפית מלח

20 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק

10 גבעולי כוסברה, שטופים וקצוצים דק

5-4 כוסות מים

3 כוסות שעועית לבנה מיובשת, שהושרתה במים יום מראש, שטופה ומסוננת

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים אליו את הבצלים ומאדים קלות. מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים בפפריקה, בכורכום, בקינמון ובמלח, מערבבים ומאדים עוד 3-2 דקות.

2 מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות לסיר. יוצקים פנימה את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.

3 מוסיפים את השעועית. בודקים את כמות הנוזלים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד כ-1 כוס מים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים וחצי.

4 אם משתמשים במקל קינמון, מרחיקים אותו לפני ההגשה. מגישים חם, לצד גרגירי אורז או על מצע גרגירי קוסקוס.

>> לאתר של פסקל פרץ רובין

>> לאינסטגרם של פסקל

** אפשר להעשיר את התבשיל על ידי הוספת כוס אפונה ירוקה ו-3-2 גבעולי סלרי קצוצים.

** את השעועית הלבנה אפשר להחליף בשעועית ירוקה. את התבשיל המתקבל בדרך זו נהוג להגיש בפסח.