אוכל
צילום׃ SKashkin, Istock

טלה בערמונים וארטישוק ירושלמי

באדיבות ארז קומורובסקי

ארז קומורובסקי | mako | פורסם 02/12/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילוגרם וחצי טלה צעיר, צוואר או כתף,
1 קילוגרם ערמונים שמנמנים
1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי מקולף
חצי קילוגרם בצלצלים קטנים
1 ענף רוזמרין טרי
6-5 כפות שמן זית עדין
חצי עד 3/4 ליטר ציר עוף
קורט מוסקט
קורט קינמון
פלפל לבן גרוס טרי
מלח ים גס לפי הטעם.

אופן ההכנה:

1 משרים את הערמונים במים 5-4 שעות. 2. מחממים תנור ל-160 מעלות. 3. עושים חתך בערמונים ומבשלים קלות במים מומלחים עד שהערמונים מתרככים. 4. מקלפים את הערמונים ומנקים אותם היטב גם מהקליפה הפנימית. 5. מקלפים את הבצלצלים וחותכים את בשר הטלה לקוביות גדולות. מפרידים את עלי הרוזמרין מהגבעול ומצפים את קוביות הטלה ברוזמרין, בפלפל לבן, במוסקט ובקינמון. 6. מחממים שמן זית בסיר בעל תחתית עבה, ומטגנים קלות ("סוגרים") את הבשר מכל צדדיו בשמן הזית. 7. מוסיפים לסיר את הבצלצלים ואת הארטישוק הירושלמי ומפזרים מלמעלה את הערמונים. 8. מתבלים במלח ובפלפל לבן. מציפים בציר העוף, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. 9. מכסים היטב ואופים בתנור כ-4-3 שעות