אוכל
צילום׃ YinYang, Istock

בקר בפטריות שיטאקה

מתכון מהמטבח הסיני לבקר בפטריות שיטאקה

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

הידעתם שגם לסינים יש נזידים שמתבשלים לאיטם ?
את פטריות השיטאקה שבמתכון זה אפשר להשיג במעדניות או בחנויות שמתמחות במאכלים מן המזרח.
אפשר להחליף אותן בפטריות יער יבשות , אך במקרה זה יהיה טעמה של המנה שונה.

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג בשר רזה (שייטל, צ`אק, ויסבראטן או פאלש)
6 פטריות שיטאקה (פטריות שחורות)
2 כפות סויה
1/3 כוס יין לבן יבש
2 כפות סוכר חום
1 כף רסק עגבניות
1 כף זנגוויל טרי, קצוץ דק
2 שיני שום
½ כפית תערובת 5 תבלינים (סיני)
1 כוס מרק או בשר עוף
שמן לטיגון
4 מקלות סלרי, חתוכים לפרוסות באורך 3 ס"מ
4 גזרים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

אופן ההכנה:

1 משרים את הפטריות במים חמים במשך 15 דקות. מסננים, סוחטים ופורסים לרצועות.

2 בקערת זכוכית מערבבים פטריות, סויה, יין, סוכר, רסק עגבניות, זנגוויל, שום, 5 תבלינים ומרק. שומרים בצד.

3 מחממים שמן בסיר כבד ומשחימים היטב את הבשר בכמה מחזורים. מסננים. מוציאים את השמן מהסיר, מכניסים את הבשר ואת התערובת שבקערת בזכוכית ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה וחצי. בוחשים מידי פעם.

4 מוסיפים לסיר גזר וסלרי ומבשלים עוד 30 דקות עד שהבשר רך מאד. מגישים עם אורז לבן או אטריות.

5 בתוך סיר עבה מסדרים את הבשר והבצל. מוסיפים עלי דפנה ועשבי תיבול. מכסים את הבשר בנוזל מהמחבת ומוסיפים בירה, אם יש צורך. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

6 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3 שעות. מוסיפים מים, אם יש צורך.

7 בתום הבישול מסירים את השומן מפני התבשיל ומגישים חם מאד, עם תפוחי אדמה מבושלים