אוכל
תמונת AVI׃ עדי רם, תחרות מתכוני השוקולד של עלית

צלעות טלה על בורגול עם ענבים ותאנים

מנת צלעות חגיגית ועשירה בשילוב מעולה של רוטב תאנים וסילאן

עמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לטלה והבורגול

12 צלעות טלה נפרדות ונקיות משומן

כוס בורגול גס

שמן זית

חצי לימון פרוס לפרוסות דקיקות, נקיות מחרצנים

3 כפות גרגרי כוסברה

כפית זרעי כמון או חצי כפית כמון טחון

מלח גס

חצי בצל קצוץ

גזר מגורר גס

קישוא חתוך לקוביות

3 כפות צנוברים קלויים במחבת יבשה (להיזהר לא לשרוף אותם)

מלח ופלפל שחור

חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ונענע)

לרוטב

חצי בצל קצוץ

4 תמרים יבשים קצוצים גס

4 דבלים, קצוצות גס

חופן צימוקים בהירים ו/או כהים

3 ס"מ שורש זנגביל קצוץ דק

כוס יין אדום מתוק

רבע כוס סילאן

מיץ וגרידת לימון מלימון אחד

4 תאנים טריות, חתוכות לרבעים

חופן ענבים ירוקים ושחורים, ללא חרצנים

אופן ההכנה:

הכנת מצע הבורגול:

1 משרים את הבורגול בשתי כוסות מים קרים, למשך 45 דקות. מסננים וסוחטים מכל הנוזלים.

2.  מקפיצים את פרוסות הלימון הדקיקות במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך 2 דקות, עד להזהבה ומוציאים מהמחבת.

3 קולים במשך דקה על מחבת יבשה את גרגרי הכוסברה והכמון ומיד כותשים במכתש ועלי יחד עם כפית מלח גס.

4 מטגנים חצי בצל עד להזהבה.

5 מוסיפים מחצית מהתבלינים הכתושים, את הגזר המגורר והקישוא ומטגנים בעדינות במשך כמה דקות, עד להזהבה קלה.

6 מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומקפיצים במשך כמה דקות נוספות.

7 מוסיפים את פרוסות הלימון ומקפיצים במשך דקה נוספת.

8 מסירים מהאש, מטפטפים מעט לימון, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת הצנוברים ומערבבים קלות.

להכנת רוטב התאנים והענבים:

1 מטגנים חצי בצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

2 מוספים את הפירות היבשים, הזנגביל הקצוץ ומטגנים במשך 2-3 דקות.

3 מוסיפים את היין והסילאן ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות עד להסמכה.

4 מוסיפים גרידת לימון ומיץ מלימון אחד ומבשלים לעוד 5 דקות. במידה ומתוק מידי, ניתן להוסיף עוד מיץ לימון או לדלל עם מעט מים.

5 מוסיפים את התאנים הטריות והענבים, מערבבים במשך חצי דקה ומסירים מהאש.

להכנת הצלעות:

1 מגרדים עם סכין את קצוות העצם של הצלעות.

2 מושחים את הצלעות בשמן זית ומתבלים ביתרת תערובת התבלינים הכתושה.

3 מפזרים מלח גס על שני צידי הצלעות וממתינים כשתי דקות.

4 צולים כ2-3 דקות מכל צד, עד שהבשר ורדרד במרכז, השומן מסביב לעצמות צלוי ולא נותרים סימנים אדומים על הבשר.

5 ניתן לשמור את הצלעות, עטופות בנייר אלומיניום, במשך כמה דקות, חמות עד ההגשה.

להגשה:

מניחים את הבורגול במרכז הצלחת, עורמים את הצלעות על גבי הבורגול כך שהעצמות ישתלבו אחת בשנייה ובוזקים מעט מהרוטב סביב הבורגול.

סוחטים מעט לימון על הצלעות ועל רוטב הפירות ומגישים.