צלעות טלה על בורגול עם ענבים ותאנים
מנת צלעות חגיגית ועשירה בשילוב מעולה של רוטב תאנים וסילאן
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לטלה והבורגול
12 צלעות טלה נפרדות ונקיות משומן
כוס בורגול גס
שמן זית
חצי לימון פרוס לפרוסות דקיקות, נקיות מחרצנים
3 כפות גרגרי כוסברה
כפית זרעי כמון או חצי כפית כמון טחון
מלח גס
חצי בצל קצוץ
גזר מגורר גס
קישוא חתוך לקוביות
3 כפות צנוברים קלויים במחבת יבשה (להיזהר לא לשרוף אותם)
מלח ופלפל שחור
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ונענע)
לרוטב
חצי בצל קצוץ
4 תמרים יבשים קצוצים גס
4 דבלים, קצוצות גס
חופן צימוקים בהירים ו/או כהים
3 ס"מ שורש זנגביל קצוץ דק
כוס יין אדום מתוק
רבע כוס סילאן
מיץ וגרידת לימון מלימון אחד
4 תאנים טריות, חתוכות לרבעים
חופן ענבים ירוקים ושחורים, ללא חרצנים
אופן ההכנה:
הכנת מצע הבורגול:
1 משרים את הבורגול בשתי כוסות מים קרים, למשך 45 דקות. מסננים וסוחטים מכל הנוזלים.
2. מקפיצים את פרוסות הלימון הדקיקות במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך 2 דקות, עד להזהבה ומוציאים מהמחבת.
3 קולים במשך דקה על מחבת יבשה את גרגרי הכוסברה והכמון ומיד כותשים במכתש ועלי יחד עם כפית מלח גס.
4 מטגנים חצי בצל עד להזהבה.
5 מוסיפים מחצית מהתבלינים הכתושים, את הגזר המגורר והקישוא ומטגנים בעדינות במשך כמה דקות, עד להזהבה קלה.
6 מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומקפיצים במשך כמה דקות נוספות.
7 מוסיפים את פרוסות הלימון ומקפיצים במשך דקה נוספת.
8 מסירים מהאש, מטפטפים מעט לימון, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת הצנוברים ומערבבים קלות.
להכנת רוטב התאנים והענבים:
1 מטגנים חצי בצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
2 מוספים את הפירות היבשים, הזנגביל הקצוץ ומטגנים במשך 2-3 דקות.
3 מוסיפים את היין והסילאן ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות עד להסמכה.
4 מוסיפים גרידת לימון ומיץ מלימון אחד ומבשלים לעוד 5 דקות. במידה ומתוק מידי, ניתן להוסיף עוד מיץ לימון או לדלל עם מעט מים.
5 מוסיפים את התאנים הטריות והענבים, מערבבים במשך חצי דקה ומסירים מהאש.
להכנת הצלעות:
1 מגרדים עם סכין את קצוות העצם של הצלעות.
2 מושחים את הצלעות בשמן זית ומתבלים ביתרת תערובת התבלינים הכתושה.
3 מפזרים מלח גס על שני צידי הצלעות וממתינים כשתי דקות.
4 צולים כ2-3 דקות מכל צד, עד שהבשר ורדרד במרכז, השומן מסביב לעצמות צלוי ולא נותרים סימנים אדומים על הבשר.
5 ניתן לשמור את הצלעות, עטופות בנייר אלומיניום, במשך כמה דקות, חמות עד ההגשה.
להגשה:
מניחים את הבורגול במרכז הצלחת, עורמים את הצלעות על גבי הבורגול כך שהעצמות ישתלבו אחת בשנייה ובוזקים מעט מהרוטב סביב הבורגול.
סוחטים מעט לימון על הצלעות ועל רוטב הפירות ומגישים.