אוכל
תמונת AVI׃ mako

מפרום

קציצות בקר עסיסיות עטופות בחצילים ותפוחי אדמה ושוחות ברוטב אדום מעורר חושים

עמית שבו | מאסטר שף | פורסם 20/04/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 חציל

1תפוח אדמה

לתערובת הבשר:

250 בשר בקר טחון

צרור עלי כוסברה, קצוץ

צרור עלי פטרוזיליה, קצוץ

1 בצל קטן, קצוץ

קינמון לפי הטעם

פפריקה (חריפה או מתוקה) לפי הטעם

מעט חוואייג'

צנוברים (לא חובה)

לרוטב:

שמן לטיגון

בצל

4-5 עגבניות

שום קצוץ

פלפל חריף (אם רוצים)

קופסה קטנה של רסק עגבניות

לציפוי:

קמח

ביצה טרופה

מעט מיץ לימון

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לפרוסות עבות. חותכים באמצע כל פרוסה מעין כיס, אך לא עד הסוף. עושים את אותו הדבר גם עם החציל.

2 מערבבים יחד את כל מרכיבי הבשר וממלאים כל כיס בתערובת.

3 מכינים צלחת אחת עם קמח וצלחת שנייה עם ביצה טרופה ומעט מיץ לימון.

4 טובלים את המפרום בקמח ואז בביצה ושוב בקמח ומעבירים לטיגון בשמן עמוק למשך 4-5 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

5 מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן לתבנית אפייה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 150 מעלות.

6 מחממים סיר קטן עם שמן. קוצצים בצל ומטגנים בסיר עד להזהבה. מגררים את העגבניות ומוסיפים. מוסיפים את השום ופלפל חריף, אם רוצים. מבשלים 4-5 דקות ומוסיפים את רסק העגבניות. מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך במידה הרצויה.

7 מוציאים את המפרום מהתנור, מסדרים בצלחת ומזלפים מעליו את רוטב העגבניות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!