מפרום
קציצות בקר עסיסיות עטופות בחצילים ותפוחי אדמה ושוחות ברוטב אדום מעורר חושים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 חציל
1תפוח אדמה
לתערובת הבשר:
250 בשר בקר טחון
צרור עלי כוסברה, קצוץ
צרור עלי פטרוזיליה, קצוץ
1 בצל קטן, קצוץ
קינמון לפי הטעם
פפריקה (חריפה או מתוקה) לפי הטעם
מעט חוואייג'
צנוברים (לא חובה)
לרוטב:
שמן לטיגון
בצל
4-5 עגבניות
שום קצוץ
פלפל חריף (אם רוצים)
קופסה קטנה של רסק עגבניות
לציפוי:
קמח
ביצה טרופה
מעט מיץ לימון
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לפרוסות עבות. חותכים באמצע כל פרוסה מעין כיס, אך לא עד הסוף. עושים את אותו הדבר גם עם החציל.
2 מערבבים יחד את כל מרכיבי הבשר וממלאים כל כיס בתערובת.
3 מכינים צלחת אחת עם קמח וצלחת שנייה עם ביצה טרופה ומעט מיץ לימון.
4 טובלים את המפרום בקמח ואז בביצה ושוב בקמח ומעבירים לטיגון בשמן עמוק למשך 4-5 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
5 מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן לתבנית אפייה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 150 מעלות.
6 מחממים סיר קטן עם שמן. קוצצים בצל ומטגנים בסיר עד להזהבה. מגררים את העגבניות ומוסיפים. מוסיפים את השום ופלפל חריף, אם רוצים. מבשלים 4-5 דקות ומוסיפים את רסק העגבניות. מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך במידה הרצויה.
7 מוציאים את המפרום מהתנור, מסדרים בצלחת ומזלפים מעליו את רוטב העגבניות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!