אוכל

מאפה בצק עלים עם פילה בקר ופטריות

בשר עסיסי ופטריות עטופים בבצק פריך

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 נתחי פילה בקר 250 גרם האחד

מלח

פלפל שחור

5 כפות שמן זית

3 בצלי שאלוט קצוצים דק

1 כף תימין

1 שקית פטריות פורצ'יני מושרות במים וקצוצות

4 פטריות פורטבלו טריות קצוצות

בצק עלים

חלמון ביצה טרוף במעט מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2 צורבים את הסטייקים במחבת לוהטת (ללא שמן) 3 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

3 מחממים במחבת את השמן עם התימין, בצלי השאלוט והפטריות. ממליחים ומפלפלים, מטגנים למשך דקה או שתיים ומקררים.

4 על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק וחותכים לארבעה עיגולים של כ-20 ס"מ ו-4 עיגולים של 15 ס"מ.

5 מניחים על כל עיגול קטן סטייק ועליו את הפטריות, מכסים בעיגול הבצק הגדול, מהדקים ומדביקים היטב את השוליים.

6 מושחים את המאפים בחלמון הטרוף.

7 מניחים את המאפים בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מבעוד מועד לחום של 200 מעלות. אופים כ- 15 דקות.