מאפה בצק עלים עם פילה בקר ופטריות
בשר עסיסי ופטריות עטופים בבצק פריך
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 נתחי פילה בקר 250 גרם האחד
מלח
פלפל שחור
5 כפות שמן זית
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
1 כף תימין
1 שקית פטריות פורצ'יני מושרות במים וקצוצות
4 פטריות פורטבלו טריות קצוצות
בצק עלים
חלמון ביצה טרוף במעט מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 צורבים את הסטייקים במחבת לוהטת (ללא שמן) 3 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3 מחממים במחבת את השמן עם התימין, בצלי השאלוט והפטריות. ממליחים ומפלפלים, מטגנים למשך דקה או שתיים ומקררים.
4 על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק וחותכים לארבעה עיגולים של כ-20 ס"מ ו-4 עיגולים של 15 ס"מ.
5 מניחים על כל עיגול קטן סטייק ועליו את הפטריות, מכסים בעיגול הבצק הגדול, מהדקים ומדביקים היטב את השוליים.
6 מושחים את המאפים בחלמון הטרוף.
7 מניחים את המאפים בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מבעוד מועד לחום של 200 מעלות. אופים כ- 15 דקות.