אוכל
צילום׃ Dorling Kindersley, GettyImages IL

קדירת צוואר בקר

מתכון של השף אריאל כהן

אריאל כהן | מסעדת פויקה | פורסם 25/03/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 קילוגרם בשר צוואר בקר (צלעות קדמיות) חתוך לקוביות גדולות 2 של סנטימטר
4 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
2 לימונים פרסיים (מיובשים )
2 שורשים של סלרי קלופים חתוכים לרבעים
2 שורשי פטרוזיליה קלופים
4 סלקים בינוניים קלופים חלוקים לרבעים
מלח
פלפל
עלי דפנה
2 עצמות מח

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הבשר במלח ופלפל. 2. בתוך פויקה לוהט, צולים ללא שמן את הרבעים של הבצל, לאחר שהבצל משחים מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו. 3. מוסיפים את שאר המרכיבים לסיר מערבבים היטב וצולים הכול יחד למשך 15 דקות. 4. מכסים במים כמעט עד לכיסוי הבשר, ומביאים לרתיחה. 5. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך שעתיים וחצי, מדי פעם יש לבדוק את כמות הנוזלים בסיר ואם חסר אז מוסיפים מעט מים.