אוכל
צילום׃ דניה ויינר, שגב משה

פילה בקר על מצע ריזוטו גינה

בשר עסיסי בשילוב תוספת אלגנטית וטעימה במיוחד

שגב משה | www.cookeat.co.il | פורסם 03/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לריזוטו

100 גרם חמאה
1 בצל אדום קצוץ דק
2 כוסות אורז עגול, עשיר בעמילן, המיועד לריזוטו
1/4 כוס יין לבן
1/2 2 כוסות מים פושרים
3 כפות שמן זית
5 פטריות פורטובלו קצוצות גס
5 פטריות שמפיניון קצוצות גס
3 פטריות יער קצוצות גס
3 כפות פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו מראש במים חמים
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף עלי אורגנו טריים וקצוצים גס
חופן עלי בזיליקום שלמים (כ-20 עלים)
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט טחון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 גבעולי אספרגוס חלוטים קצוצים גס
חופן אפונה סינית או כל שעועית טרייה, חתוכה גס
חופן עלי תרד קצוצים
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם חמאה

לפילה

400 גרם סטייק פילה בקר נקי (או 3 מדליונים)
4 כפות שמן זית
כפית מלח גס
חצי כפית פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 להכנת הריזוטו שמים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. לפני שהיא נמסה לגמרי, מוסיפים את הבצל ומערבבים.

2 מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. לאחר דקה-שתיים מוסיפים את היין ומאדים.

3 יוצקים את המים בהדרגה, כדי שהאורז יספוג אותם - בכל פעם שהאורז מתחיל להתייבש מוסיפים לו מים. כך אנו פותחים את העמילן שיש בתוך האורז וזאת הסיבה שבסוף הבישול יתקבל לנו אורז דביק –זכרו שבאורז רגיל לא פותחים את האורז לרגע אחד על מנת שהעמילן לא יברח מהאורז ויצור דביקות.

4 לאחר שמוסיפים את כל המים, ממשיכים לבשל עוד 10 דקות. זמן הבישול הכולל – כ-20 דקות על אש בינונית.

5 במקביל, מתבלים את הסטייקים בשמן זית מלח גס ופלפל גרוס. מחממים את יתר השמן במחבת כבדה על אש גבוהה וצולים דקה מכל צד או עד למידת צלייה המועדפת עליכם.

6 מוסיפים למחבת את הפטריות הטריות ומקפיצים למשך דקה-שתיים. מוציאים את הבשר ושומרים במקום חמים.

7 מוסיפים למחבת את פטריות הפורצ'יני עם מעט מהמים ומרתיחים. מוסיפים את השמנת ומרתיחים.

8 לאחר הרתיחה מבשלים כשתי דקות ומוסיפים עלי האורגנו והבזיליקום.

9 מתבלים בתבלינים ומוסיפים כף מהפטרוזיליה. מוסיפים את האפונה הסינית והאספרגוס ומערבבים. מוסיפים את הסטייקים למחבת ואת הריזוטו המוכן. מוסיפים את התרד ואת יתר הפטרוזיליה.

10 טועמים ומוסיפים מלח ופלפל, אם צריך (יש לזכור שלמנה מוסיפים כמות רבה של פרמזן, ולכן צריך לנהוג בזהירות עם המלח). לאחר שמתבלים, מכבים את האש ומוסיפים את הפרמזן ו-50 גרם חמאה, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

11 בצלחת גדולה מניחים 2 כפות גדושות של ריזוטו אחת לצד השנייה ומעל כל "הר" ריזוטו מניחים סטייק פילה בקר. מזלפים שמן זית ומעט מנוזל פטריות הפורציני ומגישים.