צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות עם אורז בחלב קוקוס
קציצות בשר עם מעט קוואקר, מוגשות על אורז משודרג ומעולה עם גזר וחלב קוקוס
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 30/01/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
2 גזרים מגוררים
1 בצל מגורר
2 שיני שום קצוצות
3 כפות קוואקר
מלח
פלפל שחור
שמן קנולה (לטיגון)
לאורז:
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר
מעט שמן לטיגון
2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
400 מ"ל חלב קוקוס
2 זרעי הל
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.
2 מטגנים את הקציצות במחבת מטגנים כשתי דקות מכל צד, ומוציאים.
3 בסיר נפרד מטגנים את הבצל והגזר כ-3 דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים 3-4 דקות נוספות תוך ערבוב. מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומערבבים.
4 מוסיפים לסיר 2 כוסות מים חמים, מערבבים ומוסיפים את הקציצות.
5 מבשלים על אש נמוכה כ-18 דקות, ומכבים את האש. ממתינים 10 דקות נוספות ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!