אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות עם אורז בחלב קוקוס

קציצות בשר עם מעט קוואקר, מוגשות על אורז משודרג ומעולה עם גזר וחלב קוקוס

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר טחון

2 גזרים מגוררים

1 בצל מגורר

2 שיני שום קצוצות

3 כפות קוואקר

מלח

פלפל שחור

שמן קנולה (לטיגון)

לאורז:

1 בצל קצוץ

1 גזר מגורר

מעט שמן לטיגון

2 כוסות אורז בסמטי או פרסי

400 מ"ל חלב קוקוס

2 זרעי הל

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.

2 מטגנים את הקציצות במחבת מטגנים כשתי דקות מכל צד, ומוציאים.

3 בסיר נפרד מטגנים את הבצל והגזר כ-3 דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים 3-4 דקות נוספות תוך ערבוב. מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומערבבים.

4 מוסיפים לסיר 2 כוסות מים חמים, מערבבים ומוסיפים את הקציצות.

5 מבשלים על אש נמוכה כ-18 דקות, ומכבים את האש. ממתינים 10 דקות נוספות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!