אוכל
צילום׃ דניאל לילה, "האוצר", על השולחן

מרק ירקות עם קובה בשר

מרק עשיר וממלא עם המון ירקות וקובות סולת ממולאות בבשר

יעקב מנובלה | על השולחן | פורסם 17/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.9 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זה לא מתכון מהיר, אבל שכרו בצדו. מן הכמויות שכאן תתקבל כמות גדולה של קובות. כדאי להקפיא בתבנית ביצים מרופדת בניילון נצמד, כדי לשמור על הצורה העגולה ולפרנס בהם מרקים נוספים.

מרכיבים (10 מנות):

למעטפת הסולת: (כ-20 קובות)

½3 כוסות סולת

100 גרם חמאה או מרגרינה (רכה)

1/2 כוס שמן

מלח

ופלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק עוף

3/4 כוס מים פושרים

למלית:

3 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק-דק

1/2 ק”ג בשר בקר טחון

מלח

ופלפל שחור גרוס טרי

1/2 צרור כוסברה קצוצה דק

למרק:

1/2 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ

3 קישואים פרוסים גס

צרור סלרי אמריקאי שלם - גבעולים ועלים קצוצים

3 כפות שמן

1 בצל חתוך לקוביות

5 עגבניות אדומות ובשלות קלופות וחתוכות לקוביות

100 גרם רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף אבקת מרק בצל

צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מכינים מעטפת סולת: מערבבים את החומרים עד לקבלת בצק רך ונעים (במידה והבצק יבש, מוסיפים מים).

2 מכינים את המלית: מזהיבים בצל במחבת עם שמן כ-5 דקות. מוסיפים בשר ומטגנים למרקם פירורי. מסירים מהאש, מתבלים, מוסיפים כוסברה ומערבבים.

3 מכינים את המרק: מביאים לרתיחה סיר עם ½2 ליטר מים, דלעת, קישואים וסלרי ומבשלים כ-40 דקות.

4 . מטגנים בצל במחבת עם שמן. מוסיפים עגבניות ומאדים 3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עד שמתקבל רוטב סמיך מעט. מוסיפים למרק ומתבלים באבקות מרק. מבשלים 20 דקות בסיר חצי מכוסה.

5 . ממלאים את הקובה: מרטיבים מעט את הידיים. לוקחים פיסת בצק בגודל כדור פינג-פונג, יוצרים גומה במרכז (ראו תמונות), משטחים מעט, מניחים כף מלית וסוגרים לכדור.

6 מבשלים את הקובה במרק: מכניסים את הקובות למרק ומבשלים ברתיחה עד שהן צפות. מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-15 דקות. מוסיפים כוסברה, מכבים את האש וממתינים כמה דקות. המרק מוכן להגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!