אוכל
תמונת AVI׃ mako

אימאם בילאדי (חציל עם בשר טחון)

שעה אחת, ויש לכם מנה מיתולוגית של בשר וחצילים, עם עוד המון הפתעות ודברים טובים. שווה

יעקב גיא | מאסטר שף | פורסם 26/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 חצילים

שמן זית

2 בצל

4 שיני שום

500 גרם בשר טחון (רצוי טלה טרי)

20 עגבניות שרי

400 גרם זיתים שחורים

תבלינים: מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט,

פטרוזיליה

טחינה ומיץ לימון

צנוברים

 

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים לחצאים ומטגנים חצי טיגון בשמן זית (זה עוד ייאפה בתנור). מוציאים.

2 קוצצים את הבצל והשום ומטגנים. מוסיפים את הבשר הטחון לעוד טיגון קל.

3 מוסיפים מלח, פלפל, מעט שמן זית, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט.

4 חותכים את עגבניות השרי לקוביות ואת הזיתים לרצועות, ומניחים על החציל שכבה של עגבניות וזיתים ושכבה של בשר. חוזרים על פעולה זו 3 פעמים.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש (200 - 180 מעלות) לכ-40 דקות.

6 מניחים את המנה במרכז הצלחת, ומפזרים כמות גדולה של פטרוזיליה קרועה ביד (לא קצוצה בסכין).

7 זולפים טחינה, מפזרים צנוברים, ומכניסים לעוד 5 דקות לתנור, לתת למנה עוד קריספיות.

• רוצים לאלתר? אפשר בכיף להוסיף למנה פטריות, גמבה או גזר.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות)

אנרגיה820 קלוריות
חלבונים40 גרם
פחמימות35 גרם
שומנים59 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה