אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קבבוני טלה, חציל קלוי בגריל, צנובר ורוטב טחינה

מנות קטנות ומפנקות של בשר משובח בזיגוג טעים ומדוייק

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

600 גרם בשר טלה טחון
1 חציל
4 כפות טחינה גולמית
30 גרם צנוברים
צרור פטרוזיליה קצוץ
1 בצל בינוני קצוץ
מלח
כמון
פלפל שחור
1/4 כוס סודה
עלי מיקרו לקישוט
12 מקלות קינמון
1/4 לימון סחוט
1/4 שן שום כתוש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2 מניחים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל, המלח, הכמון, הפלפל השחור, הצנוברים והסודה. מערבבים היטב ומוסיפים מעט שמן זית.

3 יוצרים קבבונים סביב מקל קינמון ומניחים בצד.

4 צולים את הקבבונים במחבת חמה, עדיף עם פסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ל- 8 דקות.

5 חותכים חציל ל-12 קוביות שוות ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מכניסים לתנור בטמפרטורה של 220 מעלות למשך 12 דקות עד אשר החציל יהפוך זהוב ומניחים בצד.

6 מערבבים 4 כפות טחינה, 4 כפות מים, שום, מיץ למון, מלח ופלפל בקערה עד לקבלת טחינה חלקה ללא גושים.

7 מסדרים על כל צלחת 3 קוביות חציל, מעליהן מניחים את הקבב ובוזקים טחינה על כל קבב. מעטרים בעלי מיקרו.