אוכל
צילום׃ דניאל בר און

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

תחתיות של ארטישוק ממולאות בתערובת בשר עם שום וטימין אפויות היטב על מצע עשבי תיבול וגרגרי חומוס. מי אמר שקופסאות שימורים זה רע?

שלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קופסת בשר משומר

שמן זית

בצל לבן

שום

טימין

2 קופסאות שימורים של תחתיות ארטישוק

מלח

פלפל שחור

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור בצל ירוק

צרור נענע

קופסת גרגירי חומוס

אופן ההכנה:

1 שוטפים ומסננים את הבשר המשומר משאר שומנים ונוזלים ומקפיצים עם שמן זית בצל לבן שום וטימין. מניחים בצד.

2 אופים את תחתיות הארטישוק עם שמן זית, מלח, פלפל עד השחמה קלה. ממלאים את התחתיות עם הבשר.

3 מסננים את גרגרי החומוס, מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הגרגרים ומטגנים קלות. בתבנית אפייה שחומם ל-200 מעלות מסדרים מצע מעשבי התיבול ומוסיפים את גרגרי החומוס. מסדרים מעל המצע את תחתיות הארטישוק הממולאות ואופים במשך 30 דקות.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים