אוכל
תמונת AVI׃ none

פטי שינוואה - פאי בשר קנדי

אביב עזר פישלר מכירה לנו מתכון של פשידת בשר שהולכת עם משפחתה כבר שנים

אביב עזר פישלר | מאסטר שף | פורסם 03/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.7 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 קילו גרם תפוחי אדמה
100 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת
700 גרם בשר טחון טרי
400 גרם גרעיני תירס
4 גבעולי סלרי
2 גזרים מקולפים
1 בצל
1/3 כוס יין אדום
פלפל לבן ושחור
מלח

אופן ההכנה:

לשכבת הבשר: 1 חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם 50 גרם חמאה. 2. חותכים את הסלרי ואת הגזרים לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. 3. מטגנים 10 דקות ומוסיפים את הבשר, תוך כדי ערבוב תמידי עם כף עץ ליצירת פירורים עד שהבשר מבושל. 4. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את היין. 5. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהיין נספג כמעט לגמרי בבשר, טועמים ומתקנים תיבול. 6. מסדרים בתבנית חסינת חום בשכבה. 7. מפזרים מעל שכבת הבשר את התירס (ניתן גם לטחון חלק מהגרעינים). לשכבת הפירה: 1. מכינים פירה מתפוחי האדמה עם השמנת והחמאה שנותרה. 2. מתבלים את הפירה במעט מלח ופלפל לבן ומסדרים בשכבה אחידה מעל התירס. מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה, עד שמתקבלת שכבה קריספית למעלה.