בקר ברוטב כוכבים
תבשיל בשר נהדר ופשוט להכנה
גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק"ג כתף בקר בקוביות
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
1 כוס מרק עוף (ברור שמאבקה)
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום קצוצות גס
1 כף מלח
4 כוכבי אניס
להגשה
1 כוס כוסברה קצוצה
4 בצלים ירוקים קצוצים
2 קרמבולות פרוסות לרוחב (לכוכבים)
אופן ההכנה:
1 שמים את הבשר, חלב הקוקוס, מרק העוף, הג'ינג'ר, השום, המלח וכוכבי האניס בסיר גדול. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין במשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבשר רך (מערבבים מדי פעם). 2. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הכוסברה, הבצל הירוק ופרוסות הקרמבולה ומגישים מיד עם אורז לבן.