אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פרגית ממולאת בשר וירקות

מנה משובחת, משביעה וטעימה

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 01/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פרגיות מרודדות לעובי 2 סמ בערך

100 גרם בשר טחון

1 גזר מגורד

1 בצל ירוק קצוץ דק

1 גבעול סלרי קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

1 עגבנייה מגורדת

1 כף רסק עגבניות

2 כפות סוכר חום

מלח ופלפל

1 כפית כמון

לרוטב

3 בצלים חתוכים לפרוסות

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית קארי

5 עגבניות מגורדות

מעט מאוד הל

מעט מאוד ג'ינג'ר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן על אש קטנה, עד שהוא מקבל גוון אדמדם.

2 מוסיפים את הפלפל הגרוס והקארי ואז את העגבניות המגורדות.

3 מוסיפים את ההל והג'ינג'ר ומבשלים כשעה.

4 בינתיים מכינים את הפרגיות: מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים. ממלאים את הפרגיות וקושרים בחוט. מטגנים את הפרגיות הממולאות מכל הצדדים, כדי לסגור אותן.

5 מכניסים את הפרגיות הממולאות לרוטב ומבשלים בסיר מכוסה עוד כשעה על אש בינונית. מדי פעם יוצקים בעזרת כף מעט רוטב על הפרגיות.