פרגית ממולאת בשר וירקות
מנה משובחת, משביעה וטעימה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 פרגיות מרודדות לעובי 2 סמ בערך
100 גרם בשר טחון
1 גזר מגורד
1 בצל ירוק קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 עגבנייה מגורדת
1 כף רסק עגבניות
2 כפות סוכר חום
מלח ופלפל
1 כפית כמון
לרוטב
3 בצלים חתוכים לפרוסות
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית קארי
5 עגבניות מגורדות
מעט מאוד הל
מעט מאוד ג'ינג'ר
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן על אש קטנה, עד שהוא מקבל גוון אדמדם.
2 מוסיפים את הפלפל הגרוס והקארי ואז את העגבניות המגורדות.
3 מוסיפים את ההל והג'ינג'ר ומבשלים כשעה.
4 בינתיים מכינים את הפרגיות: מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים. ממלאים את הפרגיות וקושרים בחוט. מטגנים את הפרגיות הממולאות מכל הצדדים, כדי לסגור אותן.
5 מכניסים את הפרגיות הממולאות לרוטב ומבשלים בסיר מכוסה עוד כשעה על אש בינונית. מדי פעם יוצקים בעזרת כף מעט רוטב על הפרגיות.