מח "בייבי טלה" בסגנון לבנוני
עם סלט עגבניות מבושלות וסלט עלי תבלין
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לסיגר
500 גרם מח טלה
2 כפות חומץ
2 כפות מלח
4 עלי סיגר
2 בצלים ירוקים
כף ראז אל חנות
1 בצל בינוני קצוץ
מלח
לסלט העגבניות החם
200 גרם עגבניות שרי
1 בצל בינוני
1 שן שום כתושה
2 ענפי תימין
כפית רוזמרין קצוצה
3 כפות חומץ בן יין
מלח, פלפל, סוכר, שמן זית
לסלט עשבי התיבול
4 ענפי פטרוזיליה
4 ענפי נענע
4 ענפי עירית
4 ענפי כוסברה
מיץ מחצי לימון
שן שום כתושה
כפית שמן זית
אופן ההכנה:
1 משרים את המח במשך 24 שעות במים עם מעט מלח במקרר, מחליפים את המים מדי מספר שעות.
2 מעבירים את המוחות לסיר ומכסים במים מוסיפים את החומץ ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות ומצננים בנוזל. מסננים, ומנקים את הממברנה החיצונית.
3 פורסים את המוחות לפרוסות בעובי של כ-חצי ס"מ ומתבלים במלח ומעט ראז אל חנות, במחבת מחממים מעט שמן זית ומטגנים בעדינות את פרוסות המח, מוסיפים כעבור שתי דקות של טיגון, את הבצל הקצוץ ומוסיפים לטגן כ-2 דקות נוספות. מתקנים תיבול.
4 מורחים את עלי הסיגר בשמן, מניחים במרכז העלה מספר פרוסות מח ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ מגלגלים לסיגרים עבים.
5 מטגנים את הסיגרים במחבת טפלון עם מעט שמן על אש קטנה כשתי דקות מכל צד. ומעבירים לנייר סופג.
6 לסלט העגבניות המבושלות: בסיר מטגנים מעט בצל קצוץ, מוסיפים את השום ואת העגבניות ומבשלים מספר שניות, מוסיפים את החומץ ואת עשבי התיבול ומתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר. מבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות ומצננים.
7 מכינים את סלט עשבי התבלין: מפרידים את העלים מן הגבעולים ומניחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים במעט מלח.
8 להגשה: בתחתית צלחת מניחים כף מסלט העגבניות כשהוא פושר, מניחים מעל את הסיגר חצוי לשניים ומפזרים מעט סלט עשבי תיבול, מגישים מיד.
>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.