אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

מח "בייבי טלה" בסגנון לבנוני

עם סלט עגבניות מבושלות וסלט עלי תבלין

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 04/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסיגר

500 גרם מח טלה
2 כפות חומץ
2 כפות מלח
4 עלי סיגר
2 בצלים ירוקים
כף ראז אל חנות
1 בצל בינוני קצוץ
מלח

לסלט העגבניות החם

200 גרם עגבניות שרי
1 בצל בינוני
1 שן שום כתושה
2 ענפי תימין
כפית רוזמרין קצוצה
3 כפות חומץ בן יין
מלח, פלפל, סוכר, שמן זית

לסלט עשבי התיבול

4 ענפי פטרוזיליה
4 ענפי נענע
4 ענפי עירית
4 ענפי כוסברה
מיץ מחצי לימון
שן שום כתושה
כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1 משרים את המח במשך 24 שעות במים עם מעט מלח במקרר, מחליפים את המים מדי מספר שעות.

2 מעבירים את המוחות לסיר ומכסים במים מוסיפים את החומץ ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות ומצננים בנוזל. מסננים, ומנקים את הממברנה החיצונית.

3 פורסים את המוחות לפרוסות בעובי של כ-חצי ס"מ ומתבלים במלח ומעט ראז אל חנות, במחבת מחממים מעט שמן זית ומטגנים בעדינות את פרוסות המח, מוסיפים כעבור שתי דקות של טיגון, את הבצל הקצוץ ומוסיפים לטגן כ-2 דקות נוספות. מתקנים תיבול.

4 מורחים את עלי הסיגר בשמן, מניחים במרכז העלה מספר פרוסות מח ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ מגלגלים לסיגרים עבים.

5 מטגנים את הסיגרים במחבת טפלון עם מעט שמן על אש קטנה כשתי דקות מכל צד. ומעבירים לנייר סופג.

6 לסלט העגבניות המבושלות: בסיר מטגנים מעט בצל קצוץ, מוסיפים את השום ואת העגבניות ומבשלים מספר שניות, מוסיפים את החומץ ואת עשבי התיבול ומתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר. מבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות ומצננים.

7 מכינים את סלט עשבי התבלין: מפרידים את העלים מן הגבעולים ומניחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים במעט מלח.

8 להגשה: בתחתית צלחת מניחים כף מסלט העגבניות כשהוא פושר, מניחים מעל את הסיגר חצוי לשניים ומפזרים מעט סלט עשבי תיבול, מגישים מיד.

 

>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.