אוכל

מעורב ירושלמי על מצע דייסת תירס

המנה הירושלמית המפורסמת בטוויסט מרענן

איציק הראל | מאסטר שף | פורסם 15/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבבות עוף
כבדי עוף
טחול עוף
קורקבן עוף
1 בצל פרוס לרצועות
פטרוזיליה
פלפל חריף
מו"פ שחור
כדאי לשרוף את הכבדים לפני טיגון, מעניק ארומה למעורב.

לדייסת תירס

2 קלחי תירס טריים
50 גרם חמאה/מחמאה
מים/חלב
מלח

לטורטס

1 ק"ג קמח (רצוי מס' 1)
1 קוביית שמרים
2.5 כוסות מים
100 גרם שומשום
2 כפות מלח
1/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

1 מלהיטים מחבת ויוצקים אליה בעדינות שמן. מכניסים את פרוסות הבצל לטיגון מהיר ומיד את פלפל החריף וכל חלקי העוף, ממשיכים על אש גבוהה תוך כדי השגחה. 2. מוסיפים מלח גס ופלפל שחור גס לפי הטעם, ופטרוזיליה.

להכנת דייסת התירס: 1. מגרדים את גרגירים התירס מהקלח, מבשלים על אש נמוכה תוך כדי הוספת מים/חלב, עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים 50 גרם חמאה ומלח לפי הטעם. 2. ניתן להשתמש בחלקים העליונים של הגרגרים, לרסקם, לעשות פעולות הנ"ל ואז נקבל פולנטה.

להכנת הטורטס: 1. מכניסים למיקסר את כל חומרי הטורטס ומפעילים את המיקסר בוו הלישה עד ליצירת מרקם נעים (אם רוטב מידי, להוסיף קמח בעדינות) 2. מחממים תנור 150 מעלות טורבו 3. מכינים מציות קטנות, מניחים על נייר אפייה ומחוררים עם כף (או אצבע) ומכניסים לתנור עד שמזהיב