אוכל
צילום׃ Vik Thomas, Istock

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות אנטריקוט עם קינמון

רן וסילבר | מאסטר שף | פורסם 08/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם בשר אנטריקוט טחון עם שומן כבש.
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
1/4 צרור נענע קצוצה דק.
1/2 ביצה טרפה.
1/4כוס פרורי לחם.
1/4 כפית קינמון.
מעט גרדת לימון.
מלח ופלפל.

5 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים.
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות ונקי מגרעינים.
1/4 צרור פטרוזיליה.
שמן זית.
מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות ומכינים כחמש קציצות. 2. מטגנים את הקציצות כדקה מכל צד ,מוצאים ומניחים בצד. 3. לאותה המחבת מוסיפים מעט שמן זית ואת הפלפל החריף ומערבבים. מוסיפים את רבעי העגבניות ומבשלים כחמש דקות על אש גבוהה תוך ערבוב. 4. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות. במידה וחסר נוזלים מוסיפים מעט מים. 5. מכסים את המבחת ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את הפטרוזיליה ומכבים את האש.

סידור הצלחת: 6. על גבי צלחת לבנה מוצאים את הקציצות ללא הרוטב, בוחרים כחמש חתיכות עגבניות ללא קליפה ומניחים ליד הקציצות. מעבירים את הרוטב לתוך מסננת ומועכים את הרוטב דרך המסננת על גבי הקציצות והעגבניות. מוסיפים מעט שמן זית ומגישים.