לפת ממולאת לצד לביבות ארטישוק ירושלמי
לפת ממולאת בשר כבש, כבדי עוף ושקדי עגל לצד לביבות ארטישוק ירושלמי מגולגל בשומשום על מצע של תרד. לזה קוראים תאוות בשרים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ללפת:
1 לפת
יין מרלו
ציר בשר
תרכיז רימונים
2 עלי דפנה
סלרי
1 בצל
למילוי:
100 גרם שקדי עגל
100 גרם בשר כבש טחון
100 גרם כבד עוף
1 בצל קצוץ
3 גבעולי סלרי חתוך לרצועות
כמון
בהרט
פלפל אדום חריף קצוץ
קורט פלפל שחור
ביצה
ארטישוק ירושלמי
חופן שקדים
חופן שומשום
1/4 ק"ג תרד
שמן זית
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
מלח
פלפל
עלי טימין
כוסברה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הלפת ומוציאים את הליבה. משאירים את הראש שלם. בסיר מרתיחים את היין ביחד עם ציר הבשר, תרכיז הרימונים עם עלי דפנה, סלרי ובצל ומבשלים את הלפת עד לריכוך.
2 המילוי: במחבת מקפיצים את שקדי העגל ואת בשר הכבש. מטגנים בצל וסלרי, מכניסים לקערה את הבשר הטחון עם שקדי העגל ומוסיפים את הבצל המטוגן. מכשירים את הכבד על האש, חותכים לקוביות ומוסיפים לתערובת.
3 מתבלים בכמון, בהרט, פפריקה מרוקאית, פלפל אדום ופלפל שחור. את כל התערובת טוחנים בבלנדר מוט, מוסיפים ביצה לאיחוד התערובת. מוסיפים עלי טימין, כוסברה ופטרוזיליה.
4 לאחר שהלפת התרככה, ממלאים אותה בחלקי הפנים המתובלים. מוסיפים למחבת נוזלים מציר הלפת, שמים את הלפת על הציר, מצמצמים את הרוטב ומתקנים תיבול.
5 בינתיים מבשלים את הארטישוק הירושלמי. קולים את השקדים במחבת וקוצצים אותם. היטב. מסננים את הארטישוק ממים ומועכים בצורה גסה. מוסיפים את השקדים הקלויים, קולים את השומשום, יוצרים כדורים ומצפים אותם בשומשום.
6 מקפיצים את התרד עם שום ושמן זית, פלפל שחור ומלח למשך דקה או שתיים כדי לשמור על הצבע הירוק.
7 הרכבת המנה: מניחים את התרד בתחתית הצלחת ומסדרים מעל את הלפת הממולאת. מניחים בצד שני כדורי הארטישוק הירושלמי. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים