אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

מנת המנגל של רוני כנפו: קבב משולש

מנת קבב עשויה משלושה סוגי בשר בטיבולים שונים שמונחים מעל שלושה מטבלים על מצע "לחם סילאן "

רוני כנפו | מאסטר שף | פורסם 28/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

צרור נענע טרי
צרור פטרוזליה
חמש שיני שום כתושות
בצל אחד גדול
פלפל אנגלי
מלח
חוואייג'
מקלות קינמון
ענפי רוזמרין
מקלות לשיפוד

מצע לחם


700 גר' קמח (ויותר לפי גמישות הבצק שנוצר )
30 גר' שמרים
שלוש כפות סילאן
חצי כוס מיים פושרים
חצי כוס שמן זית
מעט מלח .

מצעי טיבול

פלפל אדום
שום
שמן זית
לימון
סברס (פרי הצבר )
מלח גס
דבש
טחינה
דבש
לימון
יין לבן
מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החומרים לשים לקציצות ומשפדים סביב מקלות קינמון -100 גר' בשר טלה קצוץ דק +פטרוזליה קצוצה +חצי בצל מגורד +כמון +מלח +פלפל 2. מערבבים את החומרים לשים לקציצות ומשפדים בענפי רוזמרין -100 גר' בשר פרגיות קצוץ דק +שתי שיני שום כתוש +נענע קצוץ+מלח+פלפל+חוואייג' 3. מערבבים את החומרים לשים לקציצות ומשפדים שיפודי עץ קטנים - 100 גר' אנטריקוט קצוץ דק +חצי בצל קצוץ +פלפל +מלח 4.צולים על גריל ע"פ מידת הטעם (רצוי מידיום ריר) 5. למצע הלחם: מערבבים את הנוזלים יחד , מוסיפים את השמרים ומשהים חמש דקות 6.מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק גמיש (ניתן להשתמש במיקסר ) 7. מניחים כשעה להטפחה , מרדדים למצע מלבני , מטפיחים חצי שעה נוספת 8. אופים בחום של 200 מעלות במשך עשרים דקות 9. קולים את הפלפל על אש גלויה , קולפים וחותכים לרצועות דקות . מטבלים בשום פרוס לפי הטעם , בלימון ובמלח גס 10. מצעי הטיבול: קולים את פרי הצבר מעל אש גלויה , פורסים לפרוסות של חצי סנטימטר ומטבלים במלח ודבש 11. מוסיפים לחצי כוס טחינה שתי כפיות דבש , רבע כוס יין לבן מלח ולימון מערבבים עד לקבלת מרקם קטיפתי 12. ההרכבה: מניחים את בסיס הלחם על פלטת צליה,ויוצרים שלוש נקודות עם המצעים 13. מניחים על מצע הטחינה את שיפודי הפרגיות ,על מצע הסברס את שיפודי הטלה ועל מצע הפלפל את שיפודי האנטריקוט