אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

כדורי בקר וטלה בטיגון עמוק

מתכון של מיקה שרון

מיקה שרון | "מיקה תל אביב" הוצאת כנרת | פורסם 10/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

¼ ק"ג בשר בקר טחון
¼ ק"ג בשר טלה (רצוי פלדה) טחון
1 שן שום, כתושה
1 כוס עלי פטרוזיליה, עלי כוסברה ובצל ירוק קצוצים דק
1 בצל, קצוץ דק מאוד
2 כפות פנקו
1 כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
1 ביצה

לטיגון:

קמח
שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

½ כוס סויה ("ימאסה" או "קיקומן")
1 כוס קטשופ
2 שיני שום, כתושות
1 כפית רוטב ווסטרשייר
1 כף טבסקו
1 כף רוטב הויסין
2 כפיות חומץ אורז
1 כף ג'ינג'ר מוחמץ קצוץ
½ כוס מים

אופן ההכנה:

1 לשים יחד את כל המרכיבים של כדורי הבשר. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומאחסנים במקרר כשעה. 2. טובלים את הכדורים בקמח ומנערים מקמח עודף. מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים יפה. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. 3. מערבבים את מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מגישים את הכדורים חמים, עם הרוטב החם בקערית לצידם.