אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

קציצות טלה עם פלפל קלוי וקרם חצילים

כדורי בשר טלה משובחים בליווי פלפל קלוי בשמן זית וקרם קטיפתי של חצילים, שום ושמנת

שף יואב בר | מסעדת מאראבו | פורסם 06/01/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

600 גרם בשר טלה טחון
1/2 בצל
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור נענע
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כמון
1/2 כף פלפל שחור
מלח
4 פלפל אדום מתוק
1 חציל
שמן זית
שום קונפי
4 כפות שמנת מתוקה
עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 להכנת הקציצות: מכניסים לקערה בשר טלה טחון, בצל קצוץ דק ועלי כוסברה, נענע ופטרוזיליה קצוצים דק.

2 מתבלים בפפריקה, כמון, פלפל ומלח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

3 יוצרים קציצות בגודל של כ-90 גרם ליחידה.

4 מטגנים את הקציצות בשמן זית, כדקה מכל צד, ומכניסים לתנור למשך 5 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

5 להכנת הפלפל: מניחים בתבנית את הפלפלים, מזליפים שמן זית, ומכניסים לתנור ל-8 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

6 להכנת קרם החצילים: קולים את החציל על הגז עד לריכוך ומקלפים.

7 מכניסים למיקסר את החציל עם מלח, פלפל, שום קונפי ושמנת מתוקה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וקטיפתי.

8 להגשה: מניחים בקערה גדולה את קרם החצילים, עליו במרכז הצלחת את הפלפל האדום. משפדים את הקציצות בשיפודים קטנים ומניחים מסביב לפלפל. מפזרים מסביב עלי כוסברה.