צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב
קציצות בקר בסגנון מסעדות הפועלים
האוכל הכי פשוט והכי טעים שיש - קציצות בשר ששוחות ברוטב עגבניות חריף
מוטי בר און | אוכל מכל הלב
| פורסם 26/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם בשר בקר
1 ביצה
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
מלח, פלפל שחור
קינמון
פפריקה מתוקה
כמון
פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות שמן
לרוטב
1 בצל בינוני
קופסא רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
שמן זית
2 כוסות מים
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המגורדות והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים כ-10 דקות ומוסיפים את המים.
2 מכינים את תערובת הבשר על ידי ערבוב כל המרכיבים ויוצרים ממנה קציצות עם ידיים רטובות.
3 מבשלים את הרוטב כחצי שעה ,מרסקים במעבד ידני עד קבלת מרקם חלק ומוסיפים את הקציצות. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.