אוכל
צילום׃ Felipex, Istock

קציץ בשר ממולא חגיגי עם תבשיל כרוב ותמרים

מיטלוף היסטרי בתוספת תבשיל מתקתק ומיוחד

אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה | פורסם 25/03/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

¼ ק"ג בשר הודו טחון
½ ק"ג בשר בקר טחון
3 ביצים טרופות
מלח, פלפל שחור
4 כפות פירורי מצה
½ כוס קטשופ
1 חציל, קלוי וקצוץ
2 שיני שום כתושות
300 גרם פסטרמה איכותית
5 ביצים קשות, קלופות
2 כפות מיונז מעורבות עם כף חרדל

לתבשיל כרוב

מעט שמן זית
2 בצלים פרוסים דק
3 שיני שום כתושות
1 ראש כרוב לבן, חתוך לשערות
1 כוס יין לבן
2 כפות דבש
200 גרם תמרים, מגולענים וקצוצים
מלח
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. לקציץ: מערבבים היטב את כל החומרים, למעט הפסטרמה והביצים הקשות.

2 משמנים תבנית אינגליש קייק ועורכים עליה את פרוסות הפסטרמה.

3 מעבירים מחצית מתערובת הבשר, מסדרים מעל את הביצים הקשות, מניחים מעל את יתרת התערובת ומורחים בתערובת המיונז.

4 סוגרים עם עודפי הפסטרמה ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים כ-40 דקות בחום של 180 מעלות.

5 לתבשיל: מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב והשום, מאדים קלות ומוסיפים את היין והדבש.

6 מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים תמרים ומבשלים עוד 15 דקות. מתבלים ומפזרים פטרוזיליה.

7 להגשה: הופכים את הקציץ על תבשיל הכרוב ומגישים.