אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

תבשיל שקדי עגל עם ירקות חורף

בשר עגל רך ושלל ירקות מאודים בתבשיל עשיר בטעמים לכבוד ראש השנה

עודד שוורצברד | המלון הסקוטי | פורסם 12/08/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג שקדי עגל חתוך לקוביות גסות
200 גרם קמח עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס
150 מ"ל שמן תירס
100 מ"ל שמן זית
בצל חתוך לפרוסות דקות
גזר חתוך לאצבעות בעובי 1 ס"מ
150 גרם ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים
5 שיני שום קלופים ופרוסים דק
15 תמרים
ציר עגל – לפי הצורך
כף כמון
ככף כורכום טחון
3-4 מקלות קינמון
תימין, פטרוזיליה – יוצרים צרור קטן וקשור
מלח, פלפל שחור גרוס
מנגולד

אופן ההכנה:

1 הכנות מקדימות: משרים את התמרים במים רותחים, מקלפים ומייבשים. חולטים את המנגולד כדקה במים רותחים, מקררים במי קרח וחותכים גס.

2 מקמחים את השקדים ומטגנים בשמן תירס עד לצבע זהוב/חום. 3. מאדים לפי הסדר את הירקות עם שמן זית- בצל, גזר, ג'ינג'ר, שום. מוסיפים את שקדי העגל והתמרים. ממלאים את הסיר בציר עגל כ-3 סמ' יותר מגובה של כל המרכיבים. 4. מוסיפים כמון, כורכום, מקלות הקינמון, צרור העשבים ומעט מלח. מעט לפני ההגשה מוסיפים את המנגולד ומשלימים טעם לפי הצורך(מלח בלבד).