ביף וולינגטון
אחת המנות הקלאסיות של המטבח הבריטי העילי (וגם של גרסאות שונות של המטבח האירופי הקלאסי). כך או כך, מדובר במנה מנצחת וקלה יחסית להכנה, שתקצור המון מחמאות ותגרום לכם להרגיש לרגע כמו בני אצולה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
קילו פילה בקר מאזור השאטו (החלק המרכזי והישר שלו)
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
בצל גדול, קצוץ
סלסילת פטריות קצוצה דק או טחונה (רק שימו לב לא להפוך את הפטריות לעיסה)
ענף תימין
כף חרדל איכותי
חבילת בצק עלים
קמח
2 ביצים
אופן ההכנה:
1 מפלפלים וממליחים את הפילה.
2 במחבת כבדה עם מעט שמן זית משחימים את הנתח מכל צדדיו (בערך חצי דקה מכל צד). מוציאים את הנתח ומניחים לו להתקרר.
3 במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל ותימין וממשיכים לאדות עד לקבלת תערובת יבשה מנוזלים. מעבירים לצלחת לקירור.
4 כשהפילה חוזר לטמפרטורת החדר מורחים אותו בשכבת חרדל דקה, ולאחר מכן בשכבה דקה של בצל ופטריות. עוטפים את הנתח המצופה בניילון נצמד ומניחים לו להתקרר למשך 20 דקות לפחות במקרר.
5 פותחים את בצק העלים על משטח מקומח (חשוב שהבצק יהיה קר).
6 חותכים מלבן בצק שיספיק לעטוף היטב את נתח הבשר. מסירים מהפילה את הניילון הנצמד, עוטפים אותו בבצק העלים ומהדקים היטב.
7 מעבירים לתבנית אפייה כך שהתפר של הבצק פונה למטה.
8 טורפים את הביצים ומברישים את המאפה. מעבירים למקרר למנוחה של כ-10 דקות.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 חורצים קלות את הבצק בסכין ויוצרים פתח ארובה קטן במרכז המאפה.
11 אופים כ-40 דקות.
* מומלץ לתת למאפה לנוח 10 דקות נוספות לפני שפורסים אותו להגשה.
* מומלץ להגיש את המנה עם ציר בקר מצומצם (אפשר להכין את הציר מבישול עצמות בקר יחד עם מים, ירקות שורש ותבלינים עד לקבלת רוטב מצומצם).