אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

סטייק על מצע פירה

סטייק עסיסי ברוטב יין מצומצם על מצע קטיפתי של פירה בטטות ותפוחי אדמה

סמדר ווקנין | מאסטר שף | פורסם 03/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 נתח סטייק
1 בצל גדול
1 כוס יין
2 כפות סוכר
1 תפוח אדמה גדול
1 בטטה גדולה
שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי אדמה והבטטות ומבשלים עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה לחוד ואת הבטטות לחוד.

2 פורסים את הבצל, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים 2 כפות סוכר וכוס יין ומצמצמים.

3 מחממים טוב מחבת פסים, שמים בה שמן זית ומניחים את הסטייק ל-4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני.

4 מוציאים את הסטייק על צלחת, מפזרים מלח ופלפל ומעל את ריבת הבצל.

5 מתבלים את הפירה במעט שמן זית, מלח ופלפל ומניחים ברינג קודם את הפירה הלבן, מעל את הפירה הכתום ולבסוף את הפירה הלבן.