תמונת AVI׃ מאסטר שף
סטייק על מצע פירה
סטייק עסיסי ברוטב יין מצומצם על מצע קטיפתי של פירה בטטות ותפוחי אדמה
סמדר ווקנין | מאסטר שף
| פורסם 03/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
1 נתח סטייק
1 בצל גדול
1 כוס יין
2 כפות סוכר
1 תפוח אדמה גדול
1 בטטה גדולה
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מקלפים את תפוחי אדמה והבטטות ומבשלים עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה לחוד ואת הבטטות לחוד.
2 פורסים את הבצל, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים 2 כפות סוכר וכוס יין ומצמצמים.
3 מחממים טוב מחבת פסים, שמים בה שמן זית ומניחים את הסטייק ל-4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני.
4 מוציאים את הסטייק על צלחת, מפזרים מלח ופלפל ומעל את ריבת הבצל.
5 מתבלים את הפירה במעט שמן זית, מלח ופלפל ומניחים ברינג קודם את הפירה הלבן, מעל את הפירה הכתום ולבסוף את הפירה הלבן.