אוכל
תמונת AVI׃ דרך אוכל, דרך האוכל

מפרום

תפוחי אדמה ממולאים בבשר

יונית נפתלי | mako | פורסם 03/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למלית:

½ קילו בשר בקר טחון
תפוח אדמה קטן קלוף
1 בצל
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
3 שיני שום בינוניות
מלח
פלפל שחור טחון
מעט קינמון

לתפוחי האדמה והרוטב:

4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון עמוק
עגבנייה גדולה או שתיים בינוניות, פרוסות לטבעות בינוניות
בצל פרוס לטבעות
3-4 כפות רסק עגבניות מומסות ב-2 כוסות מים
3-4 כפות כוסברה קצוצה
מעט נענע מיובשת

אופן ההכנה:

1 חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, ויוצרים חתך אורכי באמצע כל מחצית. החתך לא צריך להגיע עד הסוף, אלא לרדת רק 2/3 מהדרך. בתוך החתכים הללו נניח אחר כך את המילוי. 2. ממליחים את חתיכות תפוחי האדמה ומניחים במסננת למשך 5 דקות, שוטפים היטב ומייבשים. 3. מעבדים את כל מרכיבי המלית יחד, ממלאים את תפוחי האדמה (4-5 כפות לכל חתיכה), מקמחים מכל הצדדים וטובלים בביצה טרופה. 4. מחממים את השמן במחבת עמוקה או בסיר, כשהוא רותח מכניסים את תפוחי הממולאים ומטגנים במשך כ-5 דקות. 5. משמנים מעט סיר שטוח ורחב, מניחים בתוכו את פרוסות העגבנייה, מעליהן את פרוסות הבצל ומעל הכל את תפוחי האדמה הממולאים. מוסיפים את המים והרסק, ממליחים, מפלפלים ומבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כחצי שעה. ב-10 הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים לסיר את הכוסברה הקצוצה (המסתייגים יכולים להחליף בפטרוזיליה) והנענע.