צילום׃ Heiko Martin, Istock
סטייק אנטריקוט על סלט בורגול
סטייק אנטריקוט עסיסי על האש בליווי סלט בורוגל, פלפלים וצנוברים
דן גילדוני | מאסטר שף
| פורסם 28/10/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
בורגול
פלפל אדום
2 עגבניות
בצל ירוק
כוסברה
פטרוזיליה
לימון
פיסטוק
צנוברים
שמן זית
כמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מביאים את המנגל לטמפרטורה גבוהה ומניחים עליו את הסטיק באלכסון. לאחר מספר דקות משנים את הזוית כדי ליצור פסי צריבה יפים על נתח הבשר. צולים 7 דקות מכל צד ומניחים למנוחה של 10 דקות לפני הגשה.
2 משרים כוס בורגול בתוך כלי עם מים רותחים ומכסים.
3 קולים על האש את הבצל הירוק, הפלפל החריף, הפלפל האדום והעגבניה וחותכים לקוביות.
4 מפלטים את הליבה של עגבניה נוספת ומניחים על רשת הצליה. מטפטפים מעט שמן זית כדי ליצור עשן אשר מוסיף טעם מעושן לליבת העגבניה.
5 מערבבים בכלי את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה הקצוצה, קוביות הירקות ואת הבורגול. סוחטים לימון, מוסיפים מלח, פלפל ואת שמן הזית. מערבבבים, מתקנים טעמים ומגישים לצד הסטייק.