אוכל
צילום׃ Heiko Martin, Istock

סטייק אנטריקוט על סלט בורגול

סטייק אנטריקוט עסיסי על האש בליווי סלט בורוגל, פלפלים וצנוברים

דן גילדוני | מאסטר שף | פורסם 28/10/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

בורגול
פלפל אדום
2 עגבניות
בצל ירוק
כוסברה
פטרוזיליה
לימון
פיסטוק
צנוברים
שמן זית
כמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מביאים את המנגל לטמפרטורה גבוהה ומניחים עליו את הסטיק באלכסון. לאחר מספר דקות משנים את הזוית כדי ליצור פסי צריבה יפים על נתח הבשר. צולים 7 דקות מכל צד ומניחים למנוחה של 10 דקות לפני הגשה.

2 משרים כוס בורגול בתוך כלי עם מים רותחים ומכסים.

3 קולים על האש את הבצל הירוק, הפלפל החריף, הפלפל האדום והעגבניה וחותכים לקוביות.

4 מפלטים את הליבה של עגבניה נוספת ומניחים על רשת הצליה. מטפטפים מעט שמן זית כדי ליצור עשן אשר מוסיף טעם מעושן לליבת העגבניה.

5 מערבבים בכלי את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה הקצוצה, קוביות הירקות ואת הבורגול. סוחטים לימון, מוסיפים מלח, פלפל ואת שמן הזית. מערבבבים, מתקנים טעמים ומגישים לצד הסטייק.