צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
קציצות בקר
מתכון לקציצות ביתיות עם שום ופטרוזיליה. מתכון ללא סודות
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 14/06/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חצי קילו בשר בקר טחון (טחון פעם אחת בלבד)
בצל גדול, מגורד בפומפייה ומסונן
3 כפות פירורי לחם
ביצה
כף גדושה אבקת מרק עוף (ברור שאפשר לוותר, אבל האבקה מחזקת את הטעם של הבשר)
צרור פטרוזיליה, קצוץ (או כוסברה, לחובבי הטעם העז)
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל גרוס
לטיגון: שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומעסים קלות בידיים נקיות, עד שנוצרת תערובת אחידה.
2 מחממים שכבת שמן נדיבה במחבת שטוחה וגדולה.
3 יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג, מהדקים ומגלגלים בין הידיים עד שהקציצות סגורות ואין בהן חריצים. משטחים בעדינות.
4 מכניסים לשמן החם (לא רותח ולא שרוף) ומטגנים משני הצדדים עד השחמה. מוציאים לנייר סופג.
* קציצות הולכות עם הכל: מפירה, דרך אורז, פסטה, סלטים וקטניות ועד לחם טרי עם חרדל איכותי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!