אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות בקר

מתכון לקציצות ביתיות עם שום ופטרוזיליה. מתכון ללא סודות

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 14/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו בשר בקר טחון (טחון פעם אחת בלבד)

בצל גדול, מגורד בפומפייה ומסונן

3 כפות פירורי לחם

ביצה

כף גדושה אבקת מרק עוף (ברור שאפשר לוותר, אבל האבקה מחזקת את הטעם של הבשר)

צרור פטרוזיליה, קצוץ (או כוסברה, לחובבי הטעם העז)

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל גרוס

לטיגון: שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומעסים קלות בידיים נקיות, עד שנוצרת תערובת אחידה.

2 מחממים שכבת שמן נדיבה במחבת שטוחה וגדולה.

3 יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג, מהדקים ומגלגלים בין הידיים עד שהקציצות סגורות ואין בהן חריצים. משטחים בעדינות.

4 מכניסים לשמן החם (לא רותח ולא שרוף) ומטגנים משני הצדדים עד השחמה. מוציאים לנייר סופג.

* קציצות הולכות עם הכל: מפירה, דרך אורז, פסטה, סלטים וקטניות ועד לחם טרי עם חרדל איכותי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!