אוכל
צילום׃ מוטי פישבין, בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון

קדרת כבש

מנה עסיסית ומיוחדת באדיבות מסעדת הבית של רפא, ראש פינה

אלינוער רבין | בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון | פורסם 18/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 ק"ג צוואר כבש פרוס, מנוקה משומן (שומרים את השומן)
שמן זית
1 צרור גבעולי סלרי חתוכים גס
מלח ופלפל שחור גרוס גס
1/2 כוס ציר עוף
מיץ מ-3 לימונים
1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1 מטגנים בשמן זית את שומן הכבש עד שהוא משחים. מוציאים את השומן מהסיר.

2 מגבירים את האש ומטגנים בשמן שנותר בסיר את צוואר הכבש מכל הצדדים. מעבירים למסננת.

3 שופכים את השמן מהסיר ומוסיפים לתוכו כוס מים. מחזירים את הסיר לאש ובעזרת כף עץ שטוחה מגרדים היטב את תחתית הסיר. מוסיפים את ציר העוף וטורפים היטב כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים חצי ליטר מים ומרתיחים למשך 2 דקות. מעבירים את הנוזלים לקערה ומקררים.

4 מרפדים תחתית של סיר כבד ברצועות סלרי, מכסים בנתחי צוואר כבש ומתבלים במלח ופלפל. חוזרים על השכבות – סלרי, כבש ותיבול, עד שכל הבשר מונח בשכבות. יוצקים מעל את מיץ הלימון. מוסיפים מים עד אמצע שכבת הבשר העליונה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה, עד שהבשר רך.

5 טעם קדרת הכבש צריך להיות חמצמץ. יש לבדוק במשך הבישול אם יש צורך בהוספת נוזלים.

6 מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ומבשלים כחצי שעה, עד שהתרככו.

7 בתום הבישול מעבירים את התבשיל לקדרת חרס ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.