אוכל

תבשיל שכבות בשר של עידית

מנה ביתית מרשימה, צבעונית וטעימה להפליא

| גיל חובב מגיש- המנה של המדינה 2 | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתערובת הבשר

חצי קילו בשר בקר טחון, או מעורב בקר והודו
1 בצל גדול קצוץ דק
2 פרוסות לחם יבש טחונות לפירורים
1 גזר מגורר דק
1 זר פטרוזיליה קצוץ דק
1 זר כוסברה קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
1/3 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
קורט אגוז מוסקט

לירקות

7 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
1 חציל פרוס לפרוסות בעובי  חצי ס"מ
1 כרובית מפורקת לפרחים גדולים ופרוסים
3 גזרים עבים פרוסים

לציפוי הירקות

קמח
מעט כמון
מעט פפריקה מתוקה
3 ביצים
1 קופסת רסק עגבניות
שמן לטיגון

לרוטב

שמן לטיגון
בצל קצוץ
פלפל שחור 2 כפיות סוכר
4 עלי דפנה
1/3 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
קורט אגוז מוסקט
צרור קטן של עלי כוסברה ועלי פטרוזיליה קצוצים
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה.2. מטגנים את הירקות: מערבבים את הקמח עם הכמון והפפריקה ומעבירים לצלחת רחבה. טורפים את הביצים יחד עם רסק העגבניות ומעבירים לצלחת עמוקה רחבה. מחממים שמן לטיגון במחבת. מצפים את הירקות בתערובת הקמח, טובלים בביצה טרופה ומעבירים בזהירות אל המחבת. מטגנים עד הזהבה מכל הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.3. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר בשמן את הבצל עם הסוכר להזהבה. מוסיפים את יתר תבליני הרוטב, מטגנים כדקה. מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב, מוסיפים את עלי הדפנה, עשבי התיבול והמים ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית.4. מסדרים את הסיר: מרפדים את תחתית הסיר בתפו"א. עליהם מסדרים שכבת תערובת בשר. מסדרים עליה שכבת פרוסות גזר ומעליה שכבת תערובת בשר. מסרים עליה שכבת כרובית ומעליה שכבת תערובת בשר. מסדרים מעל שכבת חצילים ועליהם שופכים את הרוטב המוכן. מביאים את הסיר לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים.מגישים חם על קוסקוס או אורז