ויטלו טונטו
מנה של מסעדות אצלכם על השולחן: נתחים דקים מבשר בקר ישראלי משובח וטרי, רוטב עם טעמים עמוקים של ים ואדמה, תוספות טריות מעל – ולא יפסיקו לדבר על הארוחה הזאת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 נתח וייסבראטן מבשר בקר ישראלי במשקל 1 ק"ג
2 גזרים פרוסים
2 בצלים, חתוכים לרבעים
6 שיני שום חצויות
3 גבעולי סלרי
צרור פטרוזיליה קטן
כפית מלח
כף פלפל שחור שלם
5 מקלות ציפורן
4 עלי דפנה
500 מ"ל יין לבן יבש
לרוטב:
200 גרם טונה משומרת בשמן זית, מסוננת
1 כף צלפים
קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
4 פילטים של אנשובי
2 חלמונים של ביצים קשות/2 חלמונים טריים (אם הביצה טרייה)
2 שיני שום
כפית מלח
חצי כפית צ'ילי יבש חריף
חצי כוס שמן זית
להגשה:
צנוניות
פטרוזיליה
אגוזי מלך
חומץ בלסמי מצומצם (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מערבבים בסיר את כל חומרי הרוטב ומכניסים את נתח הבשר.
2 מדליקים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות כדי לתת לאלכוהול להתנדף.
3 מוסיפים מים עד לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד, במשך כשעה וחצי ,עד שהנתח רך, אבל לא מתפרק.
4 נותנים לנתח להתקרר בנוזלי הבישול. מסננים את הנתח מהנוזלים, ושומרים מהם כמה כפות בשביל הרוטב.
5 טוחנים בבלנדר את כל החומרים למעט השמן, אותו מזלפים לאט תוך כדי הטחינה, עד לקבלת רוטב בסמיכות דומה למיונז דליל.
6 פורסים את הנתח דק ומסדרים בצלחת רחבה: חותכים את הצנוניות לרצועות דקות, קוצצים את הפטרוזיליה ואגוזי מלך, שופכים את רוטב ומפזרים אותם ואת חומץ הבלסמי המצומצם מעל הנתחים.
איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?