צילום׃ בועז לביא, ifeel
סלט עדשים, ירקות שורש ונקניקיות מוקפצות
מנה חורפית קלאסית שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול
עופר אלמליח וקובי בנדלק | Zuppa Dogs
| פורסם 27/03/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
מרכיבים
250 גרם (כ-1/2 כוס) עדשים שחורות
שמן זית, לטיגון
1 בצל סגול, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
5 נקניקיות, חתוכות לעיגולים באורך 1/2 ס"מ
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף זרעי כמון
4 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד לריכוך. מסננים ומצננים.
2 מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים יחד קלות.
3 מוסיפים למחבת את הנקניקיות, הגזר וזרעי הכמון. מקפיצים כ-3 דקות נוספות עד לאידוי הגזר וסגירת הנקניקיות.
4 מוסיפים למחבת את הסלרי וממשיכים לבשל כ-2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.