אוכל
צילום׃ בועז לביא, ifeel

סלט עדשים, ירקות שורש ונקניקיות מוקפצות

מנה חורפית קלאסית שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול

עופר אלמליח וקובי בנדלק | Zuppa Dogs | פורסם 27/03/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מרכיבים

250 גרם (כ-1/2 כוס) עדשים שחורות
שמן זית, לטיגון
1 בצל סגול, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
5 נקניקיות, חתוכות לעיגולים באורך 1/2 ס"מ
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף זרעי כמון
4 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד לריכוך. מסננים ומצננים.

2 מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים יחד קלות.

3 מוסיפים למחבת את הנקניקיות, הגזר וזרעי הכמון. מקפיצים כ-3 דקות נוספות עד לאידוי הגזר וסגירת הנקניקיות.

4 מוסיפים למחבת את הסלרי וממשיכים לבשל כ-2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.