אוכל
צילום׃ Eiichi Onodera / Emi Kimata, GettyImages IL

בשר טחון עם שעועית ירוקה בנוסח סצ'ואן

מנת בשר מסורתית, חריפה ונהדרת

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

½ קילו שעועית ירוקה טרייה, נקייה וקטומת קצוות
250 גרם בשר בקר טחון
3 כפות שמן
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חריף וטרי, פרוס
3 כפות רוטב סויה
2 כפיות סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כפית שמן שומשום
2 כפות גרגירי שומשום קלויים

אופן ההכנה:

1 בסיר עמוק מרתיחים מים ומלח, מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים כ 4- 5 דקות. מסננים ומעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול. לאחר כדקה מסננים היטב. 2. מחממים את השמן במחבת גדולה או ווק וכשהשמן חם מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף. מטגנים כשתי דקות. 3. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עוד כשלוש דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים היטב. 4. מוסיפים את השעועית הירוקה וממשיכים לטגן עוד שתי דקות. 5. מוסיפים את רוטב הסויה, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה. 6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השומשום הקלוי. מומלץ להגיש עם אורז לבן.