אוכל
צילום׃ אדום אדום

סופריטו של לחי עגל עם תפוחי אדמה ראטה

תבשיל בשר ארומטי בתוספת תפוח אדמה ערמוני וחמאתי

רפי כהן | אדום אדום | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 ק"ג לחי עגל נקי טרי וחתוך לנתחים 5X5 ס"מ
חצי כוס שמן תירס
5 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 ק"ג תפוח אדמה ראטה או קלופים וחתוכים ל-2 או תפוחי אדמה רגילים חתוכים לרבעים
2 ליטר מרק עוף צח
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט לסופריטו או 1 כפית כורכום+1 כפית פלפל אנגלי טחון+כפית הל טחון+כפית קינמון+כפית כמון

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם חצי כוס שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ.

2 מוסיפים את נתחי הבשר וממשיכים לטגן כ-7 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את התבלינים וממשיכים כ-3 דקות נוספות.

3 מוסיפים את מרק העוף עד לגובה הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים כשעתיים.

4 מטגנים את תפוחי האדמה בשמן רותח ועמוק על להשחמה. מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל כשעה נוספת.

>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.