צילום׃ אדום אדום
סופריטו של לחי עגל עם תפוחי אדמה ראטה
תבשיל בשר ארומטי בתוספת תפוח אדמה ערמוני וחמאתי
רפי כהן | אדום אדום
| פורסם 21/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 ק"ג לחי עגל נקי טרי וחתוך לנתחים 5X5 ס"מ
חצי כוס שמן תירס
5 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 ק"ג תפוח אדמה ראטה או קלופים וחתוכים ל-2 או תפוחי אדמה רגילים חתוכים לרבעים
2 ליטר מרק עוף צח
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט לסופריטו או 1 כפית כורכום+1 כפית פלפל אנגלי טחון+כפית הל טחון+כפית קינמון+כפית כמון
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עם חצי כוס שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ.
2 מוסיפים את נתחי הבשר וממשיכים לטגן כ-7 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את התבלינים וממשיכים כ-3 דקות נוספות.
3 מוסיפים את מרק העוף עד לגובה הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים כשעתיים.
4 מטגנים את תפוחי האדמה בשמן רותח ועמוק על להשחמה. מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל כשעה נוספת.
>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.