כבד קצוץ של שמיל הולנדר
גרסה מלכותית במיוחד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
½ ק"ג כבד עוף
5 בצלים לבנים פרוסים דק לחצאי טבעות
100 גרם עור אווז או עור אווז מעושן, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
6 ביצים בשריות (להשיג במעדניות) או חלמוני ביצים קשות רכים במיוחד
עלי תימין
פלפל שחור גרוס
מלח
בצל ירוק
אופן ההכנה:
1 צולים את הכבד לדרגת מדיום רייר, ומניחים בצד.
2 במחבת על חום נמוך מניחים את קוביות עור האווז ומבשלים עד שהשומן יוצא מהן והן נשארות פריכות (גריוועלך).
3 מוציאים את הקוביות הפריכות ומשאירים את השומן. מגבירים את האש ומוסיפים את הבצל והתימין, מטגנים עד שהוא הופך רך וזהוב.
4 מוציאים את הבצל מהמחבת מלבד שתי כפות בצל שאותן מטגנים עד השחמה.
5 מוציאים את הבצל השחום מהמחבת.
6 מטגנים בשומן שנשאר את הביצים בזהירות עד לאטימה, ומוציאים מהמחבת.
7 על קרש חיתוך קוצצים בסכין את הבצל הזהוב עם הביצים והכבד.
8 מתבלים תוך כדי בפלפל שחור ומלח.
9 מסדרים בכלי עם טבעות דקות של בצל ירוק.
10 מפזרים את הבצל המטוגן ועור האווז הפריך על הכבד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!