אוכל

כבד קצוץ של שמיל הולנדר

גרסה מלכותית במיוחד

שמעון לוי ויוסי מזרחי | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

½ ק"ג כבד עוף

5 בצלים לבנים פרוסים דק לחצאי טבעות

100 גרם עור אווז או עור אווז מעושן, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

6 ביצים בשריות (להשיג במעדניות) או חלמוני ביצים קשות רכים במיוחד

עלי תימין

פלפל שחור גרוס

מלח

בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 צולים את הכבד לדרגת מדיום רייר, ומניחים בצד.

2 במחבת על חום נמוך מניחים את קוביות עור האווז ומבשלים עד שהשומן יוצא מהן והן נשארות פריכות (גריוועלך).

3 מוציאים את הקוביות הפריכות ומשאירים את השומן. מגבירים את האש ומוסיפים את הבצל והתימין, מטגנים עד שהוא הופך רך וזהוב.

4 מוציאים את הבצל מהמחבת מלבד שתי כפות בצל שאותן מטגנים עד השחמה.

5 מוציאים את הבצל השחום מהמחבת.

6 מטגנים בשומן שנשאר את הביצים בזהירות עד לאטימה, ומוציאים מהמחבת.

7 על קרש חיתוך קוצצים בסכין את הבצל הזהוב עם הביצים והכבד.

8 מתבלים תוך כדי בפלפל שחור ומלח.

9 מסדרים בכלי עם טבעות דקות של בצל ירוק.

10 מפזרים את הבצל המטוגן ועור האווז הפריך על הכבד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח