אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קוגל ותאנים ממולאות

מנה קלאסית ומתקתקה של קוגל אטריות לצד תאנים ממולאות בשר, שקדים וצנוברים ומבושלות ביין וסילאן. מתוק, פשוט ומלא הפתעות

שי טובול | מאסטר שף | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.3 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם אטריות ביצים רחבות

כפית מלח

4 כפות סוכר

3 ביצים טרופות קלות

6 כפות מרגרינה או חמאה.

חופן צימוקים

חופן שקדים קצוצים וצנוברים שעברו חימום קל במחבת

קליפות הדרים מסוכרות

קורט זנגביל

קורט קינמון

כוס מיץ תפוזים

לתאנים הממולאות:

200 גרם בשר טחון

שקדים וצנוברים שעברו חימום

1/2 בצל קצוץ מטוגן

כורכום

כמון

אגוז מוסקט

כוסברה טחונה

מלח

פלפל לבן

תאנים שמורידים מהם את ה"שפיץ" הקשה

לתבשיל:

3 בצלים חתוכים לרצועות

שמן זית

מלח

פלפל לבן

כמון

כורכום

אגוז מוסקט

יין לבן

סילאן

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים רותחים ומלח מבשלים את האטריות אבל לא עד הסוף. מסננים ומערבבים עם שאר המרכיבים ומסדרים בתוך תבנית. מחממים תנור ל-150 מעלות עד להשחמה טובה מעל וסכין שתוקעים במרכז המאפה שאמור לצאת נקי.

2 בקערה לשים היטב את תערובת הבשר עם יתר המרכיבים במשך מספר דקות. ממלאים את התאנים.

3 בסיר משחימים את הבצלים ומוסיפים תבלינים: יין, סילאן ומעט מים. מסדרים את התאנים הממולאות בסיר ומבשלים לרתיחה על אש קטנה למשך 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

4 הרכבת המנה: מניחים פרוסות קיגל, מזלפים מעט סילאן מעל, מניחים מעל בצל מהתבשיל ואת התאנים. מגישים לצד סנגרייה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים