קוגל ותאנים ממולאות
מנה קלאסית ומתקתקה של קוגל אטריות לצד תאנים ממולאות בשר, שקדים וצנוברים ומבושלות ביין וסילאן. מתוק, פשוט ומלא הפתעות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
250 גרם אטריות ביצים רחבות
כפית מלח
4 כפות סוכר
3 ביצים טרופות קלות
6 כפות מרגרינה או חמאה.
חופן צימוקים
חופן שקדים קצוצים וצנוברים שעברו חימום קל במחבת
קליפות הדרים מסוכרות
קורט זנגביל
קורט קינמון
כוס מיץ תפוזים
לתאנים הממולאות:
200 גרם בשר טחון
שקדים וצנוברים שעברו חימום
1/2 בצל קצוץ מטוגן
כורכום
כמון
אגוז מוסקט
כוסברה טחונה
מלח
פלפל לבן
תאנים שמורידים מהם את ה"שפיץ" הקשה
לתבשיל:
3 בצלים חתוכים לרצועות
שמן זית
מלח
פלפל לבן
כמון
כורכום
אגוז מוסקט
יין לבן
סילאן
אופן ההכנה:
1 בסיר עם מים רותחים ומלח מבשלים את האטריות אבל לא עד הסוף. מסננים ומערבבים עם שאר המרכיבים ומסדרים בתוך תבנית. מחממים תנור ל-150 מעלות עד להשחמה טובה מעל וסכין שתוקעים במרכז המאפה שאמור לצאת נקי.
2 בקערה לשים היטב את תערובת הבשר עם יתר המרכיבים במשך מספר דקות. ממלאים את התאנים.
3 בסיר משחימים את הבצלים ומוסיפים תבלינים: יין, סילאן ומעט מים. מסדרים את התאנים הממולאות בסיר ומבשלים לרתיחה על אש קטנה למשך 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.
4 הרכבת המנה: מניחים פרוסות קיגל, מזלפים מעט סילאן מעל, מניחים מעל בצל מהתבשיל ואת התאנים. מגישים לצד סנגרייה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים