אוכל
צילום׃ Maren Caruso, GettyImages IL

קיפטטה

קציצות טלה ובורגול ברוטב רימונים

רני פישר, רוטיסרי מרקט | גלובס | פורסם 15/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

125 גרמים (3/4 כוס) בורגול דק
1/2 קילוגרם בשר טלה טחון
3 ביצים
מלח
פלפל
קינמון
1 כפית נענע יבשה

לרוטב:

2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1/2 בקבוק יין אדום
200 מ"ל תרכיז רימונים
צרור פטרוזיליה קצוץ

אופן ההכנה:

1 הכנת הקציצות: משרים את הבורגול במים פושרים עד כיסוי למשך 30 דקות. מסננים ומשאירים במסננת לייבוש. 2. בקערה גדולה מערבבים את הבשר, את הבורגול ואת הביצים ומתבלים במלח, בפלפל ובקינמון, ומוסיפים את הנענע היבשה. מעבירים למקרר. 3. הכנת הרוטב: מחממים סיר גדול ויוצקים אליו את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומאדים עד שהוא שקוף. מוסיפים את היין ואת תרכיז הרימונים. מביאים לרתיחה עדינה. 4. מהתערובת המקוררת יוצרים 25 קציצות (במשקל כ-30 גרמים האחת). מעבירים לרוטב. אם לא כל הקציצות מכוסות בנוזל, מוסיפים מעט מים. 5. מבשלים על להבה נמוכה כשעה. מגישים חם, מומלץ עם אורז לבן.