תבשיל בשר טחון עם מנגולד וחומוס
מנה ביתית חורפית וטעימה במיוחד, שמפתיע עד כמה קל להכין: מנגולד טרי, בשר טחון (ורצוי קצת שומן כבש), גרגירי חומוס ומלא לימון. מגישים עם אורז לבן פשוט או קוסקוס ומתענגים
יעל קצב | mako
| פורסם 09/12/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 כפות שמן
חבילת עלי מנגולד
3 שיני שום פרוסות
כפית שומן כבש קצוץ (לא חובה)
חצי קילו בשר טחון
פחית שימורי גרגירי חומוס
צרור כוסברה קצוצה גס
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה
רבע כפית צ'ילי חריף
מיץ מלימון שלם
כף ממרח לימון כבוש (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 קוצצים את עלי המנגולד.
2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את המנגולד, השום ושומן הכבש 2-3 דקות.
3 מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומפוררים אותו בעזרת כף מעץ.
4 מוסיפים את גרגירי החומוס המסוננים, הכוסברה והתבלינים היבשים.
5 סוחטים לתוך המחבת מיץ מלימון שלם ומוסיפים מים (כוס-כוס וחצי) וכף לימון כבוש.
4 מערבבים היטב ומבשלים חצי שעה-שעה על אש בינונית.


*מומלץ להגיש על אורז לבן.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!




