אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

מאפה טלה ממולא

מעטפת פריכה של עלי פילו במילוי משובח של בשר טחון

סהר רפאל | מסעדת כדיתא | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

עלי פילו
טחינה גולמית
סילאן
פיסטוקים קצוצים

למילוי

1 ק"ג בשר טלה טחון
2 בצל קצוץ
1 כף מלח שטוחה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט, הל וכמון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל וכשמזהיב מוסיפים את הבשר. מטגנים את שני המרכיבים יחדיו ומערבבים תוך כדי הבישול.

2 מוסיפים את התבלינים, ומבשלים עד לסגירה מלאה של הבשר.

3 מערבבים ומורידים מהאש.

4 חוצים עלה פילו לשניים, מניחים במרכזו את הבשר (במשקל 120 גרם), ועוטפים לצורה של ריבוע.

5 הכנת המנה: מניחים במגש את מנת המאפה, משמנים, מטבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור. מחממים במשך 4 דקות, ובמקביל משרטטים עיגול עם הטחינה הגולמית על צלחת ההגשה. מזליפים בצורת שתי וערב את הסיליאן, ומפזרים פיסטוקים מעל לצלחת. מניחים את המאפה במרכז הצלחת ומגישים.