צילום׃ יח"צ
בלנקט עגל
מתכון עסיסי וקל להכנה
עדי רם | מועצת הבקר והחלב
| פורסם 06/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
2 ק"ג כתף או חזה עגל חתוך לקוביות
1.2 ליטר נוזל יסודי לבן
300 סמ"ק יין לבן
מלח ופלפל לבן
זר תבלים
70 גרם מרגרינה
80 גרם קמח
3 חלמונים
100 סמ"ק שמנת פרווה (אופציה)
30 סמ"ק מיץ לימון
אגוז מוסקט
תרכיז בשר
אופן ההכנה:
1 שולקים את הבשר ומקררים. 2. מוסיפים את הנוזל היסודי עד שיכוסה הבשר, יין, זר תבלים ומלח/פלפל. 3. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי עד שהבשר יתרכך. 4. מעבירים את הבשר למקום חם ומסננים את הנוזלים. 5. מכינים רוטב מהנוזלים, מרגרינה, קמח, חלמונים ושמנת. מוסיפים את הבשר, מיץ לימון ואגוז מוסקט. 6. שופכים קצת תרכיז בשר חם ומגישים עם ירקות.