מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט
קונים שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי טרי, קולרבי (איזה יפים הם עכשיו), קצת עלים ודלעת – ומקבלים את אחד הנתחים הכי כיפיים ועסיסיים לצלייה מהירה עם התוספות החורפיות המושלמות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 פרוסות שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי (במשקל 150 גרם כל אחת)
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לקולרבי:
4 קולרבי, קלופים
3 כפות שמן זית
חופן עלי אורגנו טרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב:
מיץ מ-3 עגבניות חצויות
1 שן שום
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
לסלט:
חצי כוס רצועות דלעת פרוסה
2 כוסות עלי ארוגולה
חצי כוס עלי בזיליקום טרי
להגשה:
4 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הנתחים לפחות חצי שעה לפני הצלייה מהמקרר.
2 מכינים את הקולרבי: חוצים כל קולרבי לרוחב ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים (ניתן גם לשים במיקרוגל ולחמם בעוצמה גבוהה 7-8 דקות).
3 מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הקולרבי עד שמשחימים משני הצדדים. מוסיפים את האורגנו ומכבים את האש. מתבלים במלח ופלפל.
4 מחממים מחבת כבדה, מתבלים את נתחי הבשר ומורחים אותם בשמן זית.
5 מטגנים את הנתחים כ-2 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת ונותנים לנתחים לנוח 2-3 דקות.
6 בזמן שהנתחים נחים, טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר ומערבבים את כל חומרי הסלט.
7 מגישים לכל סועד סטייק, שני חצאי קולרבי צלוי וסלט. מזלפים מהרוטב ומפזרים צנוברים.
איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?