אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה בקר ברוטב ויניגרט

מנת בשר משובחת שמוגשת עם סלט קורנישונים, צלפים וברוקולי מוקפץ

דניאל תירוש | מאסטר שף | פורסם 25/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם פילה בקר

חצי כף שמן זית (לבשר)

מלח גס לפי הטעם

פלפל שחור גרוס טרי

כפית בזיליקום יבש

1בצל אדום פרוס לטבעות

קורנישונים (מלפפונים חמוצים ננסיים) פרוסים דק

2 גבעולי בזיליקום קצוצים דק

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות מי השריה של הקורנישונים

6 כפות שמן זית (לרוטב)

אופן ההכנה:

1 מושחים את נתח הפילה בשמן זית, ממליחים, מפלפלים ומעסים עם בזיליקום יבש.

2 מברישים מחבת פסים במעט שמן זית וצולים את הבשר לפי המידה הרצויה.

3 עוטפים את נתח הבשר בניילון נצמד ומקררים היטב, לפחות שעתיים. לפני ההגשה פורסים באלכסון לפרוסות דקות ככל שניתן.

4 מערבבים בקערה את הבצל, הקורנישונים והבזיליקום הטרי. ממליחים ומפלפלים קלות. מעסים את הבצל שיתרכך קצת.

5 מערבבים היטב בבלנדר את החרדל, מי הקורנישונים, שמן זית, מלח ופלפל שחור, עד לקבלת ויניגרט חלק. אם צריך, מוסיפים מעט מי ברז לדילול הוויניגרט.

6 להגשה: מסדרים בצלחות הגשה את פרוסות הפילה בצורת מניפה, יוצקים בנדיבות מהוויניגרט ומניחים את סלט הבצלים והקורנישונים מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!