אוכל
תמונת AVI׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1

קבב רומני

קציצות בשר שמנמנות ומלאות בטעם

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/2 קילו בשר בקר טחון
½ חצי כבש, חצי בקר ורצוי מנתחים מעט שמנים.
1 כוס מי סודה או ציר בקר/ עוף צח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
5-6 שיני שום כתושות
2 כפיות תימין
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים בקערה גדולה. מערבבים ולשים בידיים במשך כחמש דקות כדי שהבשר יספוג לתוכו את הטעמים. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך לילה שלם. צרים מהתערובת קבבים שמנמנים ומאורכים ומניחים במגש. צולים את הקבב מעל גריל פחמים, כאשר מידי פעם מסובבים אותם בעדינות, עד שהם שחומים ויפים. מגישים עם לחם לבן, חרדל והרבה בירה.