אוכל

רולדת סינטה

במילוי בשר בקר ובשר כבש

אלקנה ביטון | מאסטר שף | פורסם 14/10/10 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 176 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2.2 ק"ג בשר סינטה עגל טרי ולא מיושן
תפוחי אדמה קטנים
שומן אווז
מלח, פלפל
תימין

למלית

300 גרם בשר בקר טחון
300 גרם בשר כבש טחון
פירות יבשים- משמשים ותאנים וכל מה שרוצים
50 גרם צנוברים
6 שיני שום חתוכות לפרוסות
בצל בינוני קצוץ דק
עלי מנגולד
1 כפית כמון
מלח, פלפל, קינמון טחון (לפי הטעם)
שמן זית

לרוטב

4 כפות שמן זית
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט

אופן ההכנה:

1 פותחים את הסינטה ויוצרים 'משטח' שאותו נוכל לגלגל בהמשך. 2. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב. מוסיפים גם את פרוסות השום ואחר כך את שני סוגי הבשרים (בקר וכבש), עלי המנגולד, הצנוברים והפירות היבשים, ומטגנים הכל יחד. 3. לפני שהבשר מוכן מוסיפים את התבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם, מעט קינמון וכפית כמון. 4. את התערובת הזו מורידים מהאש לפני שהבשר מוכן. מסננים את התערובת מהנוזלים אך שומרים אותם בצד לשלב מאוחר יותר. הכנת הרולדה: 1. משמנים את החלק הפנימי של משטח הסינטה בשמן זית. 2. ממליחים ומפלפלים את הבשר. 3. את המלית, שהתקררה בינתיים, שופכים על כ-1/3 ממשטח הסינטה. 4. מגלגלים את הסינטה לרולדה וסוגרים אותה עם קיסמים. 5. במקביל מחממים מחבת גדולה, ברגע שהמחבת לוהטת, מוסיפים מעט שמן זית ומתחילים לטגן את הרולדה, קודם מהתפר של הקיסמים כדי שהבשר ייסגר ויתחבר. 6. ברגע שהרולדה מושחמת מכל הצדדים - מעבירים אותה לתבנית גדולה ומוסיפים את הנוזלים שסיננו לפני כן מהמלית, כך שהרולדה 'תשחה' בנוזל. 7. את הרולדה מכניסים לתנור שחומם ל- 150-170 מעלות, לכ-30 דק' במידה ורוצים את המנה WELLDONE. 8. בזמן הצלייה חשוב 'לקלח' את הבשר בנוזלים כל מס' דקות, כדי למנוע התייבשותו. 9. מחממים במחבת את כל מרכיבי הרוטב לרולדה ומצמצמים את הנוזלים כך שהסוכרים של התפוס יסמיכו את הרוטב. 10. כשהרולדה מוכנה בתנור, מוציאים אותה מהתנור ונותנים לה 'לנוח' במשך מספר דקות. מוציאים את הקיסמים, פורסים את הרולדה לצלחת, ומזליפים מעט רוטב מעל. 11. מבשלים תפוחי אדמה קטנים במים רותחים כ-15 דקות, מקררים אותם, חוצים לשניים ומטגנים בשומן אווז. מיד לאחר הטיגון מתבלים במלח, פלפל ותימין. 12. מגישים את הרולדה בתוספת תפוחי אדמה וסלט עלי בייבי בתיבול שמן זית, מלח, פלפל ומעט מיץ תפוזים.